ماینر چیست و چگونه کار می‌کند؟

وجوه تمایز انواع مختلف ماینر چیست ؟

زمان مطالعه: 13 دقیقه

ماینر چیست ؟

اگر با دنیای ارزهای دیجیتال آشنایی داشته باشید و یا اگر در آستانه پا گذاشتن در این عرصه نوپا هستید، حتما این سوال برای شما پیش خواهد آمد که ماینر چیست ؟ و شاید ماینر کیست؟

ماجرا اینست که هر دو سوال صحیح است. اما این مقاله پاسخی خواهد بود به این سوال که ماینر چیست ؟ پس با ما همراه باشید.

استخراجگر یا ماینر چیست ؟

ترجمه‌ی کلمه ماینر به زبان فارسی معدنچی می‌باشد و کار معدنچیان استخراج است، حال می‌خواهد انواع سنگ باشد یا فلزات یا حتی رمزارز. بله ماینرها وظیفه استخراج بیت کوین، اتریوم و هر رمزارز دیگری را دارند، بنابراین در تعریف ماینر می‌توان گفت: ماینر به دستگاه‌هایی اتلاق می‌شود که با استفاده از الگوریتم‌های خاص و حل معادلات ریاضی، به استخراج ارز دیجیتال و تولید سکه یا کوین جدید می‌پردازند.

اما بهتر است قبل از آنکه به بیان ویژگی‌ها و اطلاعات دیگر در این رابطه بپردازیم، به این سوال پاسخ دهیم که علت پیدایش ماینرها چه بوده است.

درآغاز پیدایش بیت کوین، استخراج رمزارزها کار چندان سختی نبود. زیرا هم تعداد افرادی که با آن آشنایی داشتند کم بود و هم استخراج بیت کوین حتی به میزان کم، سودآور بود.

در آن زمان برای استخراج بیت کوین، CPU‌های سیستم‌های خانگی و لپتاپ‌ها کافی بودند، تا اینکه با افزایش آگاهی مردم دنیا از مزایای رمزارزها، استقبال و شوق استفاده از این ارزها نیز افزایش یافت و‌ کار برای استخراج‌کنندگان بیت کوین سخت‌تر و سخت‌تر شد، از‌طرفی معادلات بلاکچین نیز هر روز پیچیده و پیچیده‌تر شد و دستگاه‌های خانگی رسما از حل این معادلات جا ماندند. برای ساده‌سازی این مفهوم به مثال زیر توجه کنید: تصور کنید که شما در اتوبانی خلوت در‌حال تردد هستید و هرچه پیش می‌روید تعداد اتومبیل‌های درحال تردد بیشتر و بیشتر شود. نتیجه چه می‌شود؟ کند شدن سرعت وسیله نقلیه شما.

در چنین مواقعی پیدا کردن میان‌بر برای افزایش سرعت‌، بهترین راهکار است. دستگاه‌های ماینر همان میان‌برها در اتوبان ماینینگ و استخراج رمزارز هستند که به جای استفاده از CPU، از کارت گرافیک GPU استفاده می‌کنند و همین امر باعث افزایش سرعت استخراج می‌شود. البته با پیشرفت این صنعت، GPU‌ها نیز جای خود را به تکنولوژی FPGA دادند که سرعت بیشتری داشتند. این پیشرفت‌ها تا جایی ادامه پیدا کردند که در حال حاضر ماینرها از مجموعه تراشه‌هایی تشکیل می‌شوند که به آنها ایزیک (ASIC) می‌گویند.

حال که دانستیم ماینر چیست و علت پیدایش ماینر چه بوده است، بهتر است مقاله را با چند سوال ادامه دهیم.

ماینر چیست؟

ماینینگ چیست ؟

فرآیندی که بلاک‌ها به بلاکچین افزوده شده و تراکنش‌ها تایید می‌شوند را ماینینگ می‌گویند. همچنین فرآیندی است که طی آن، بیت کوین یا سایر آلتکوین‌ها ایجاد می‌شوند. ماینینگ یک سری عملیات ریاضی را شامل می‌شود که در طی آن بلاک‌ها به بلاکچین افزوده می‌شوند و این فرآیند به ایجاد بیت کوین و رمزارزهای دیگر منتهی می‌شود. در این معادلات، اطلاعات ورودی با اندازه دلخواه از طریق تابع هش به اطلاعاتی با اندازه ثابت تبدیل می‌شوند. به عنوان مثال الگوریتم SHA-256 تابع هش بیت‌کوین است. یعنی رمز‌ارزی که با این الگوریتم استخراج شود یا بیت کوین است یا آلتکوین‌های مشابه.

استخراج ابری: اگر فضای کافی و مناسب برای نگهداری ماینر ندارید یا اگر پرداخت هزینه‌های سنگین خرید ماینر برای شما مقرون به صرفه نیست و همچنان در پی کسب بیت کوین هستید، می‌توانید به گزینه استخراج ابری نیز فکر کنید.

در این حالت کلیه امکانات و تجهیزات را یک شرکت برای شما تامین می‌کند و حتی مسئولیت نگهداری آن را نیز به عهده می‌گیرد و شما به عنوان حق الزحمه به صورت ماهیانه به آنها مبلغی را به عنوان اجاره پرداخت می‌کنید و مالک بیت کوین خود می‌شوید.

انواع ماینر کدامند؟

با پیشرفت تکنولوژی در صنعت رمزارزها، شرکت‌های مختلفی وارد صحنه ساخت ماینر شدند که ما در اینجا به معرفی چند ماینر و بیان ویژگی‌های آنها خواهیم پرداخت.

معروف‌ترین ماینر ای‌سیک (ASIC) در حال حاضر ساخت شرکت بیت‌مین (bitmain) است که نام تجاری انت‌ماینر را برای دستگاه خود برگزیده است. این دستگاه‌ها بگونه‌ای طراحی شده‌اند که استخراج ارز دیجیتال با سرعت بالا و مقرون به صرفه را در اختیار شما قرار می‌دهند، چرا که مصرف برق در این دستگاه‌ها نسبتا پایین است. نکته دیگر در مورد این دستگاه‌ها، تنوع مدل است که معروف‌ترین مدل‌های آن: S9, S9+, S11, S17, T9 و T17 می‌باشند که هر کدام بسته به مقدار هش تعریفی برای آنها و انتظار شما از آنها می‌توانند گزینه مناسبی برای شما باشند.

شرکت innosilicon نیز شرکت دیگری است که مدل‌های T2T و T3 را در حال حاضر تولید و روانه بازار کرده است. از ویژگی‌های این دستگاه‌ها می‌توان به مواردی همچون: هزینه کم، دوام بالای ریزتراشه‌ها یا همان اسیک‌ها، شخصی سازی دستگاه و غیره اشاره کرد.

شرکت واتس ماینر (whatsminer) در این نبرد با عرضه چندین مدل از جمله مدل‌های M21 و M20 جزء سردمداران فروش ماینر به شمار می‌رود. مهمترین ویژگی این ماینرها مدیریت گرمای محیط می‌باشد، بدین معنا که می‌توانند تقریبا در همه ایام سال برای شما بصورت 24 ساعته کار کنند.

البته مدل‌ها و برند‌های مختلف دیگری نیز وجود دارند که به منظور طولانی نشدن مقاله از معرفی آنها خودداری کردیم. برای این منظور مقاله زیر را مطالعه کنید:

بهترین دستگاه ماینر 2020

در هر حال به یاد داشته باشید مقایسه‌ی بین دستگاه‌های مختلف و تحقیق در مورد کارایی هر کدام از آنها می‌تواند به شما در خرید بهترین ماینر کمک کند. این نکته را نیز فراموش نکنید، قبل از خرید ماینر از موجود بودن آن در کشور اطمینان حاصل کنید.

ماینینگ چیست؟

وجوه تمایز انواع مختلف ماینر چیست ؟

آنچه عامل تمایز ماینرها با یکدیگر می‌شود توانایی آنها در شناسایی هش و استخراج رمزارزهای مختلف است. به عنوان مثال SHA-256 نماد بیت کوین است، حال هر دستگاهی که توانایی شناسایی این هش را داشته باشد، می‌تواند برای استخراج بیت کوین، بیت کوین کش و هر کوین دیگری که بر پایه این هش باشد مورد استفاده قرار بگیرد. علاوه بر این در نظر داشته باشید که ماینرها را می‌توان به شکل زیر نیز طبقه بندی کرد.

  • قیمت
  • مقبولیت در بین مصرف کنندگان
  • سودآوری
  • وزن
  • اندازه
  • نحوه بروزرسانی نرم‌افزار
  • توان منبع تامین انرژی
  • نحوه راه‌‌اندازی دستگاه

شاید برایتان جالب باشد که برخی از ماینرها توانایی استخراج انواع مختلفی از رمزارزها را دارند که همین نکته می‌تواند مهمترین وجه تمایز ماینرها از یکدیگر باشد.

البته فراموش نکنید استفاده از دستگاه‌های ماینر چندان هم بدون دردسر نیست. برای نمونه به بیان چند مورد از مشکلات این دستگاه‌ها می‌پردازیم:

این دستگاه‌ها سروصدا و گرمای زیادی تولید می‌کنند، بنابراین باید به فکر خنک نگه داشتن فضا و همچنین شکایت همسایه‌ها به خاطر سروصدای آن نیز باشید.

باتوجه به اینکه این تکنولوژی خارجی است در صورت خرابی دستگاه، تعمیر آن به شدت سخت و گاهی غیرممکن است.

مقایسه سخت‌افزارهای استخراج بیت کوین:

درجدول ذیل نگاهی اجمالی و مقایسه‌ای بین 3 مدل ماینر خواهیم داشت.

نام دستگاه حجم هش بازده توان بیت کوین استخراج شده در ماه
AntMiner S9 13.5 Th/s 0.098 W/Gh 0.3603 BTC
Avalon 6 3.5 Th/s 0.29 W/Gh 0.1232 BTC
AntMiner S7 4.73 Th/s 0.25 W/Gh 0.1645 BTC

سخت‌افزارهای استخراج بیت کوین

نکات مهم در انتخاب و خرید ماینر (ASIC)

اینها مواردی هستند که در انتخاب ماینر شما نقش اساسی دارند. البته موارد دیگری مانند ارز‌های قابل استخراج را نیز باید مد نظر قرار داد.

بررسی ارز‌های قابل استخراج یک ماینر

بررسی ارز‌های قابل استخراج توسط ماینر یکی از مواردی است که کمتر مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد و همین امر سبب زیان مالی می‌شود. هرچند برخی از ماینر‌ها مناسب استفاده برای استخراج چند نوع رمزارز و ارز دیجیتال هستند اما در آن طرف میدان برخی از ماینر‌ها فقط برای استخراج یک یا دو رمزارز طراحی شده‌اند. به عبارت دیگر شاید شما بتوانید از طریق دستگاه‌های ماینر مختلف ارز‌های متفاوتی استخراج کنید اما باید بدانید بیشترین بهره‌وری و بازدهی این دستگاه‌ها برای استخراج 1 یا 2 نوع ارز است. بنابراین حتما قبل از خرید ماینر باید مطمئن شوید که دستگاه مد نظر توانایی استخراج ارز مورد نظر شما را دارد. در این روزها استخراج اتریوم با توجه به رونمایی اتریوم 2.0 در آینده نزدیک و همچنین احتمال ایجاد بمب سختی اتریوم، روزهای پر تلاطمی را می‌گذراند. اما کسب درآمد از استخراج اتریوم همچنان یک گزینه بسیار مطرح بین علاقمندان است. استخراج بیت کوین کش یکی دیگر از گزینه‌های مطرح برای علاقمندان است که به ایده برخی گزینه مناسبی برای استخراج است.

تاثیر برق مصرفی در خرید ماینر

بدون شک یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که باید در هنگام خرید ماینر به آن توجه کنید میزان مصرف برق دستگاه است. بر اساس اخبار و اطلاعات موجود یکی از دلایل جلوگیری از فعالیت ماینر‌ها در ایران مصرف برق بالای آنهاست. از سوی دیگر برخی از فعالان این حوزه با توجه به تعرفه بالای برق اقدام به انشعاب‌گیری‌های غیر مجاز برای تامین برق دستگاه خود می‌کنند که همین مساله علاوه بر برخورد قاطع قضایی می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. با توجه به اهمیت برق در استخراج بیت کوین و قوانین صدور مجوز استخراج بیت کوین در ایران و قیمت بیت کوین به عنوان محبوب‌ترین ارز برای استخراج، حتما قبل از شروع به کار ماینینگ با استفاده از ماشین حساب استخراج و در نظر گرفتن کارمزد استخر استخراج بیت کوین، برآورد دقیقی از سودآوری ماینینگ داشته باشید. همچنین می‌توانید با بررسی لیست استخرهای استخراج، استخر استخراج مناسب و بهینه خود را انتخاب نمایید.

تشخیص دستگاه استخراج نو از کارکرده

تشخیص دستگاه‌های نو از دستگاه‌های استوک کار بسیار مشکلی است مخصوصا اگر نفر قبلی از دستگاه به خوبی نگهداری کرده باشد، این کار سخت‌تر نیز خواهد شد. حتی اگر قبلا در هنگام نصب ماینر بیت کوین، اصول اولیه رعایت شده باشد، با این وجود با دقت در برخی موارد ظاهری و جانبی می‌توان به پاسخ این سوال رسید.

بسته‌بندی غیر استاندارد

همه ما یک تصویر ذهنی درست از یک بسته بندی سالم داریم. در یک بسته بندی صحیح، چسب‌ها درست در وسط بسته بندی چسبیده شده‌اند و خبری از پارگی و آسیب در ظاهر کارتن نیست. این موضوع در مورد بسته بندی ماینر‌ها نیز صدق می‌کند. ضمن اینکه دستگاه‌های انت ماینر شرکت بیت مین علاوه بر کارتن از کیسه‌های نایلونی خاصی استفاده می‌کنند که در صورت باز شدن امکان بسته‌بندی آنها به همان شکل وجود ندارد. این اولین قدم تشخیص دستگاه نو از دستگاه استوک است. در ضمن با استفاده از سریال دستگاه و استعلام آن از طریق سایت سازنده می‌توانید به تاریخ تولید و مدت ضمانت آن دسترسی پیدا کنید.

بازدید از سوکت‌های برق

در اکثر دستگاه‌های کارکرده رنگ سوکت‌های برق بدلیل تحمل فشار بالای برق کم کم از سفید به زرد متمایل می‌شود. هرچند که زردی سوکت‌ها دلیل قاطعی بر کهنه بودن آنها نیست اما در اکثر مواقع توجه به این نشانه می‌تواند گره‌گشا باشد.

گرد و غبار و آسیب‌های ظاهری

وجود هرگونه گرد و غبار و یا خط و خش بر روی بدنه دستگاه می‌تواند نشانه دست دوم بودن دستگاه باشد. این نکته را فراموش نکنید که هنوز هیچ راهکار عملی و علمی ثابت شده‌ای در این زمینه وجود ندارد.

تولید صدای بیش از حد عادی

چنانچه دستگاه شما صدای زیادی تولید می‌کند ممکن است به دنبال راهکارهایی برای کاهش صدای دستگاه ماینر بیت کوین خود باشید، ولی بهتر است یکبار با مقایسه یک دستگاه نو با دستگاه خود، از نو بودن دستگاه اطمینان حاصل نمایید.

بعد از خرید، تست دستگاه را فراموش نکنید

پس از خرید دستگاه و انجام اقدامات مربوط به راه‌اندازی، آن را بین 1 تا 2 روز کامل روشن نگه دارید. در این مدت نظارت و بررسی اطلاعات Status دستگاه مهمترین کاری است که باید انجام دهید. اطلاعات این قسمت بسیار حائز اهمیت می‌باشد. برخی از اطلاعاتی که در این قسمت قابل مشاهده است را با هم مرور می‌کنیم:

  • مدت زمان روشن بودن دستگاه که با کلمه Elapsed نشان داده می‌شود.
  • قدرت هش ریت دستگاه در لحظه که با H/s یا واحدهای بزرگتر آن نمایش داده می‌شود.
  • سرعت فن در نمایشگر با علامت Fan Speed مشخص شده است. این عدد معمولا باید در بازه 5000 تا 6000 قرار دارد و بر حسب دور بر ثانیه محاسبه می‌شود.
  • هش برد یا همان Chain که نمایانگر میزان بازدهی بر‌دهای مربوط به هشینگ است و میزان کارکرد آنها را در لحظه به نمایش می‌گذارد. به زبان ساده این آیتم به شما نشان می‌دهد که برای انجام پروسه هشینگ چند برد در حال کار است و هر کدام چه میزان از این فرآیند را به عهده دارند.
  • سالم یا ناسالم بودن دستگاه به این معنیست که آیا در تمام پروسه هشینگ اختلالی وجود دارد یا خیر. در صورتی که دستگاه با مشکل خاصی مواجه نباشد، دستگاه با نمایش عدد 0 و یا عبارت Alive این موضوع را تایید می‌کند و در غیر اینصورت شما را با عبارت Dead یا حرف x از ایجاد اختلال در روند هشینگ با خبر می‌سازد.

آیا ماینر دست دوم خوب است؟

واقعیت اینست که به هیچ عنوان نمی‌توان پاسخی قاطعی برای این سوال بیان کرد. همیشه خرید یک کالای دست دوم یک ریسک محسوب می‌شود. بنابراین اگر جزو آن دسته افرادی هستید که خاطره خوشی از خرید کالا‌های دست دوم ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که سراغ خرید ماینر کارکرده نیز نروید. به یاد داشته باشید که هر اندازه که در هنگام خرید دستگاه دست دوم وسواس به خرج دهید باز هم کم است.

برای اینکه از سالم بودن دستگاه مطمئن شوید حتما از صاحب دستگاه بین 1 تا 3 روز مهلت تست بگیرید. در این مدت این موارد را مورد بررسی قرار دهید. حتی اگر می‌توانید از فردی که تجربه کار با دستگاه‌های ماینر را دارد کمک و مشورت بگیرید.

حتما ظاهر دستگاه را چک کنید. چراغ‌ها، کانکتور‌‌ها، فن‌ها و هر آن چیزی که در نگاه اول نظر شما را جلب می‌کند می‌تواند گزینه خوبی برای عیب یابی دستگاه دست دوم باشد. ضمنا این نکته را نیز در نظر داشته باشیدکه هرگونه آسب دیدگی فیزیکی بر اثر ضربه، عمر دستگاه را به شدت کاهش می‌دهد. برای اطمینان از سالم بودن قطعات داخلی نیز می‌توانید دستگاه را چند بار تکان دهید تا در صورت وجود قطعه‌ای جدا شده در دستگاه به آن پی ببرید.

حتما منبع تغذیه را نیز چک کنید و از سالم بودن سوکت‌ها و موارد دیگر مطمئن شوید. سعی کنید تا دستگاه را به صورت حضوری خریداری کنید تا در صورت وجود نقص، امکان مرجوع کردن آن وجود داشته باشد.

آیا تنها راه استخراج، استفاده از ماینر ایسیک است؟

خیر. راه‌های دیگری نیز برای استخراج از جمله استخراج بیت کوین با گوشی، استخراج بیت کوین با کامپیوتر خانگی، استخراج بیت کوین با کارت گرافیک یا GPU توسط ریگ ماینر و حتی استخراج ابری بیت کوین وجود دارد ولی با توجه به افزایش سختی استخراج بیت کوین، عملا تنها گزینه برای استخراج بیت کوین که می‌تواند سودآور باشد، استخراج با ماینر ایسیک است.

فارم چیست؟

اگر در جستجوی راهی برای رسیدن به درآمد از طریق رمزارز بوده باشید حتما این کلمه برای شما آشنا خواهد بود، اما شاید معنی فارم را ندانید.

معادل این کلمه در زبان فارسی، مزرعه می‌باشد. به یقین اولین سوالی که برایتان پیش می‌آید اینست که در این مزرعه چه چیزی کشت می‌شود و یا محصول آن چیست؟ در پاسخ به این سوال می‌توان گفت: فارم در اصل به مجموعه‌ای از ده‌ها، صدها و حتی هزاران ماینر گفته می‌شود که در محیطی مشخص به استخراج رمزارز اقدام می‌کنند.

ریگ ماینر چیست ؟

به مجموعه‌ای از سخت‌افزارها گفته می‌شود که برای استخراج از آن استفاده می‌شود. به معنای دیگر ریگ‌ها را می‌توان نوعی ماینر نامید، با این تفاوت که قابلیت ارتقاء اجزای آن در هر لحظه و بنا به ضرورت وجود دارد.

استخر ماینینگ چیست؟

به مجموعه‌ای از ماینرها گفته می‌شود که در صدد ایجاد بلاک به منظور کسب سود یا جایزه، با هم همکاری می‌کنند تا با بهره بردن از آن، میزان سود خود را از استخراج رمزارز افزایش دهند.

تایید تراکنش‌های ماینرها به چه صورت انجام می‌شود؟

در سیستم پرداخت از طریق ارز فیات، هر تراکنش به بانک مبداء ارجاع داده می‌شود و پس از تایید صحت تراکنش توسط بانک، عملیات مورد نظر انجام پذیرفته و نتیجه آن به اطلاع طرفین می‌رسد.

در بلاکچین نیز ماینرها (استخراج‌کنندگان رمزارز) وظیفه تایید تراکنش‌ها را دارند. البته این تایید تراکنش‌ها بی‌اجرت نیست و بخشی از کارمزد هر تراکنش به عنوان دستمزد به استخراج‌کنندگان تعلق می‌گیرد.

سخن آخر

در این مقاله سعی بر آن بود که جواب سوال ماینر چیست، برای شما شرح داده شود. در پایان توجه شما را به این نکته جلب می‌کنیم که استخراج بیت کوین و رمزارز در هر سطحی، چه رایانه و چه گوشی، چه ماینر و چه فارم بیت کوین، نیازمند آشنایی با تکنولوژی و همچنین گذراندن آموزش‌های مرتبط با آن است، چرا که در صورت عدم آگاهی کافی در مورد این صنعت نه تنها به سودآوری منتج نمی‌شود بلکه به ضرردهی و اتلاف سرمایه و انرژی ختم می‌شود. بنابراین حتما قبل ازشروع با کارشناسان خبره در این زمینه مشورت کنید.

رمزارز نیوز؛ اپلیکیشن تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات، رمزارزها و بلاکچین است.

با استفاده از اپلیکیشن رمزارزنیوز می‌توانید به ابزارها و امکانات وبسایت دسترسی داشته باشید، قیمت تمامی ارزهای دیجیتال را به صورت لحظه‌ای رصد کنید، اخبار و مقالات تازه منتشرشده را ببینید. و به طور کلی به هر آنچه در وبسایت رمزارزنیوز قابل مشاهده است، دسترسی داشته باشید.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments