آشنایی با انواع ارز دیجیتال

زمان مطالعه: 5 دقیقه

مقدمه

در جامعه امروز بشری، ارزهای دیجیتال و رمزارزها به سرعت در حال تبدیل شدن به یک موضوع حساس و حیاتی هستند.اما اکثر افرادی که آشنایی چندانی با این ارزها ندارند، تمام اطلاعاتشان در حد یک کلمه است و آن بیت کوین است. غافل از اینکه نه‌تنها هزاران ارز دیجیتال متفاوت وجود دارد، بلکه از جنبه‌های مختلف، به دسته‌های متفاوتی تقسیم می‌شوند. در این مطلب، انواع ارز دیجیتال را با هم مرور می‌کنیم و با مشهورترین آنها آشنا می‌شویم.

دلایل برتری ارزهای دیجیتال به پول‌های کاغذی

Ramzarzخرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!
تو صرافی ارزپلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، بیش از ۶۰۰ ارز دیجیتال رو بخری!

شروع

ارز‌های دیجیتال دقیقاً همان کارهایی را می‌توانند انجام بدهند که ارزهای فیات انجام می‌دهند. البته که در زمان مقایسه کاربردها، ارزهای دیجیتال گوی سبقت را از رقیب خود ربوده‌اند. بی‌تردید دیر یا زود عمر ارزهای فیات و کاغذی به سر می‌رسد و نوبت به فرمانروایی ارزهای دیجیتال خواهد رسید.

اولین دلیل برتری رمزارزها نسبت به پول کاغذی، سرعت انجام تراکنش‌های آن است. شما می‌توانید زودتر از آنچه فکر می‌کنید به انتقال رمزارز خود به سایر کیف‌ پول‌ها بپردازید. ویژگی دیگری که با سرعت انتقال عجین شده است، عدم محدودیت در سقف تراکنش‌ها است. برای ساده شدن موضوع، تصور کنید برای انتقال میلیاردها ریال بیت کوین، فقط کمتر از 100 هزار تومان کارمزد پرداخت کنید. امنیت بالا در کنار سرعت مثال‌زدنی انجام تراکنش‌ها نیز عملاً موجب برتری این ارز‌ها به پول‌های کاغذی شده است.

سرعت انتقال، امنیت بالا و عدم محدودیت در میزان تراکنش، از مهم‌ترین ویژگی‌های ارزهای دیجیتال است.

البته اینها تنها بخشی از مزایای ارز دیجیتال نسبت به ارز‌های فیات بود.

مشهورترین رمزارزها

بیت کوین: بیت در سال 2009 توسط فرد یا مجموعه‌ای به نام «ساتوشی ناکاموتو» بنیان‌گذاری شد. اکنون بیت کوین در زمره گران‌ترین، محبوب‌ترین، پرکاربردترین و البته مشهورترین ارز از انواع ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود. شبکه بیت کوین تقریباً غیرقابل‌هک و از امنیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر متداول‌ترین شیوه استخراج این رمزارز استفاده از دستگاه‌هایی موسوم به ماینر است. بیت کوین یک شبکه غیرمتمرکز همتا به همتا است. هیچ موسسه یا شخصی آن را کنترل نمی‌کند. بیت کوین را نمی‌توان چاپ کرد و تعداد آن بسیار محدود است. تنها 21 میلیون بیت کوین می‌تواند خلق شود. رمزارز بیت کوین در ابتدا در سال 2009 توسط یک برنامه‌نویس ناشناس یا یک گروه برنامه‌نویسی ناشناس، با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto)، به صورت یک نرم‌افزار متن باز معرفی شد.

شبکۀ بیت کوین پرداخت‌ها را تقریبا فوری پردازش می‌کند. معمولا فقط چند دقیقه طول می‌کشد تا شخصی در آن طرف دنیا پولی را دریافت کند. این در حالی است که انتقالات عادی بانک‌ها می‌تواند تا روزها طول بکشد.

اتریوم (ETH): جایگاه دومین ارز دیجیتال از نظر بیشترین حجم معاملات از آن اتریوم است. اتریوم توسط ویتالیک بوترین و در سال 2013 ارائه شد. اتریوم امکان عقد قراردادهای هوشمند را برای کاربران خود فراهم ساخته است. امکان به‌ وجود آمدن خطا در این قراردادها نزدیک به صفر است.

یکی از ویژگی‌های مهم قراردادهای هوشمند، درصد خطای نزدیک به صفر آنها است.

انواع ارز دیجیتال

اتریوم جزء ارزهای دیجیتالی است که برای خود پلتفرم اختصاصی ایجاد کرده‌اند. البته رمزارزها دیگری نیز وجود دارند که برروی بلاکچین و پلتفرم اختصاصی خود فعال هستند و هر کدام مزایای خاص خود را دارند. برخی از این ارزها عبارت‌اند از:

ای او اس (EOS)، کاردانو (ADA) و نئو (NEO).

لایت کوین (LTC): لایت‌کوین از طریق پروسه ماینینگ یا همان استخراج، ایجاد شده و تمام تراکنش‌های آن توسط ماینرها پردازش می‌شود. بر خلاف ارزهای سنتی، لایت‌کوین به مقدار ثابت عرضه می‌شود. به گونه‌ای که در نهایت تنها 84 میلیون لایت‌کوین در گردش است نه بیشتر. این رمزارز مانند هم‌قطارانش به عنوان یک سیستم پرداخت آنلاین عمل می‌کند. مانند پی‌پال یا یک شبکه بانکی آنلاین، کاربران می‌توانند از آن برای انتقال پول به یکدیگر استفاده کنند.

ریپل (XRP): ریپل یکی از ارزهایی است که در سال 2012 از آن رونمایی شد. ریپل به دنبال ایجاد ظرفیت برای تراکنش‌های بالا بوده و هست. در سایت ریپل، هدف از ایجاد آن، رهایی از باغ‌های محصور عنوان شده است. منظور از باغ‌های محصور در این تعریف شاعرانه، کارت‌های اعتباری، پرداخت‌های اینترنتی و بانک‌ها و مؤسسات مالی است.

بایننس کوین: افزایش روزافزون استقبال مردم از انواع ارز دیجیتال در سراسر دنیا، سبب شد برخی از صرافی‌های آنلاین به فکر ایجاد ارز اختصاصی خود بیفتند.

صرافی‌های آنلاین سایت‌هایی هستند که خرید و فروش رمزارزها و ارزهای دیجیتال را برای همگان فراهم می‌آورند.

البته خود این صرافی‌ها را نیز می‌توان به شیوه‌های گوناگون طبقه‌بندی کرد. صرافی‌های متمرکز و صرافی‌های غیر متمرکز.

شاید بپرسید فایده استفاده از این کوین‌های اختصاصی برای کاربران چیست؟ کاربران به 2 شیوه می‌توانند از این صرافی‌ها خرید کنند. اول، خرید با استفاده از کارت‌های اعتباری و دوم، تبادل ارزهای دیجیتال با یکدیگر. در خرید یا بهتر است بگوییم تبادل ارزهای دیجیتال با یکدیگر، استفاده از کوین‌های اختصاصی صرافی‌ها برای پرداخت کارمزدها باعث کاهش کارمزدها خواهد شد البته این مورد در مورد صرافی‌های مختلف متفاوت است.

مشهورترین کوین از انواع ارز دیجیتال صرافی‌های متمرکز، بایننس کوین (BNB) است. این کوین غیرقابل استخراج، مخصوص استفاده در صرافی بایننس است.

کوکوین شیرز (KCS) مربوط به صرافی کوکوین است. بی باکس توکن (BIX) و کاس (COSS) نیز از جمله توکن‌هایی هستند که برای استفاده در صرافی‌های مربوط به خود ایجاد و وارد بازار شده‌اند.

سخن پایانی

در این مطلب با انواع ارز دیجیتال و رمزارزها آشنا شدیم. به یاد داشته باشید انتخاب اینکه از کدام ارز دیجیتال استفاده کنید، در نهایت بر عهده خود شما است.

برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید به مقاله بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۰ کدامند؟ مراجعه کنید.

رمزارز نیوز؛ اپلیکیشن تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات، رمزارزها و بلاکچین است.

با استفاده از اپلیکیشن رمزارزنیوز می‌توانید به ابزارها و امکانات وبسایت دسترسی داشته باشید، قیمت تمامی ارزهای دیجیتال را به صورت لحظه‌ای رصد کنید، اخبار و مقالات تازه منتشرشده را ببینید. و به طور کلی به هر آنچه در وبسایت رمزارزنیوز قابل مشاهده است، دسترسی داشته باشید.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments