حساب اجاره ای چیست؟ مجازات سخت منتظر اجاره دهندگان حساب بانکی!

زمان مطالعه: 8 دقیقه

مقدمه

آیا شما کلید منزل خود را در اختیار فردی که نمی‌شناسید می‌گذارید؟ مسلما پاسخ شما منفی است؛ چرا که وی به راحتی به قسمت عمده‌ای از اموال و دارایی شما دسترسی خواهد داشت. این مثال می‌تواند نمونه عینی اجاره حساب بانکی باشد. اجاره حساب بانکی به معنی در اختیار قرار دادن کلید گاوصندوقی است که در آن تمام یا بخشی از دارایی خود را نگهداری می‌کنید.

با وجود اقدامات صورت گرفته توسط سازمان امور مالیاتی، پلیس فتا و بانک مرکزی در شناسایی و دستگیری افراد متخلف، متاسفانه هر روز بیشتر از پیش شاهد جولان شیادان و کلاهبرداران در این زمینه هستیم. از آنجا که این پدیده نو‌ظهور که با عنوان تجارت سیاه می‌توان از نام برد، می‌تواند آسیب‌ها و تبعات اقتصادی متعددی را بر جامعه تحمیل ‌کند؛ شناخت زوایای پنهان این پدیده امری مهم به نظر می‌رسد.

Ramzarzخرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!
تو صرافی ارزپلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، بیش از ۷۰۰ ارز دیجیتال رو بخری!

شروع

حساب اجاره ای چیست؟

برخی از افراد سودجو و کلاهبردار با شناسایی افراد ساده‌لوح و یا افرادی که به دنبال کسب درآمد بیشتر هستند، اقدام به اجاره حساب این افراد می‌کنند. کلاهبرداران با دادن پیشنهادات اغوا‌کننده، افراد را مجاب می‌کنند تا اطلاعات حساب و یا کارت بانکی خود را در اختیار آنها قرار دهند و در عوض به ازای در اختیار گذاشتن اطلاعات هر حساب یا کارت بانکی، به صورت هفتگی یا ماهیانه مبلغی را به عنوان سود مشارکت و یا ‌عناوینی از این دست دریافت کنند.

این مبلغ به ازای هر کارت یا حساب می‌تواند بین 500 هزار تا 1 میلیون تومان در هفته (و یا حتی بیشتر) متفاوت باشد. در هفته‌های ابتدایی کار نیز مبالغی به اجاره دهنده حساب داده می‌شود تا فرد با خیالی آسوده از معتبر بودن شغل جدید، اجازه دسترسی همیشگی شیادان به حساب بانکی خود را بدهد. البته کمتر پیش خواهد آمد که فرد کلاهبردار به صورت حضوری اقدام به دادن چنین پیشنهاداتی کند.

اکثر این آگهی‌ها در فضای مجازی و به خصوص تلگرام صورت می‌گیرد، چراکه می‌توانند بدون هیچ محدودیتی و به صورت ناشناس آگهی منتشر کنند و در زمان مقتضی بدون جا گذاشتن هیچ ردپایی صحنه را ترک کرده و از معرکه خلاص شوند. اما ببینیم که اطلاعات حساب بانکی و بهتر بگوییم اجاره حساب چه مزیتی برای شیادان دارد؟

این افراد با استفاده از اطلاعات این حساب‌ها در سایت‌های شرط بندی و مانند آن ثبت نام و با هویت جعلی که اتفاقا هویت واقعی شما است، اقدام به انجام کار‌های مجرمانه خود می‌کنند. اکثر این افراد که در خارج از کشور زندگی می‌کنند از طریق پول‌های بدست آمده از فیشینگ و کلاهبرداری‌های اینترنتی سرمایه کلانی را به دست آورده‌اند و از آنجا که ردیابی آنها بسیار دشوار است، بدون هیچ مزاحمتی به ثروت اندوزی خود ادامه می‌دهند. البته این همه ماجرا نیست.

بسیاری از این کلاهبرداران با اجاره حساب از دیگران اقدام به انجام اعمال مجرمانه دیگری مانند کلاهبرداری و یا پولشویی می‌کنند. برخی از این افراد نیز برای فرار از مالیات و یا حتی از میان برداشتن رقبای خود این شیوه را مورد استفاده قرار می‌دهند. از نگاه فرد به دام افتاده شاید تا اینجای موضوع مشکلی وجود نداشتته باشد، اما موضوع زمانی جدی خواهد شد که وی بی خبر از تراکنش‌های میلیاردی صورت گرفته شده توسط حساب خود، با برخورد پلیس مواجه می‌شود، چراکه قانون در قبال اجاره حساب بانکی و یا کد ملی مجازات سختی در نظر گرفته است. اجازه دهید تا برای درک بهتر موضوع با یک مثال این موضوع را پیگیری کنیم.

فردی با در دست داشتن پرینت حساب خود به مرجع قضایی برای ثبت شکایت از یک فیشینگر (شخص فیشینگ کننده) مراجعه می‌کند. وی با استناد به پرینت حساب خود ادعا می‌کند که بدون اطلاع وی در تاریخی مشخص، مبلغی مشخص به حساب فردی واریز شده است. شما به عنوان یک قاضی حق را به چه کسی می‌دهید؟ مسلما در نگاه اول متهم پرونده از طریق هک یا فیشینگ به حساب شاکی دسترسی پیدا کرده و سعی در خالی نمودن حساب شاکی داشته است. این در حالیست که روح متهم بیچاره هم از این موضوع آگاه نیست و به تعبیری شامل ضرب المثل آش نخورده و دهن سوخته می‌گردد.

مجازات سخت در انتظار اجاره دهندگان حساب بانکی است!

بر اساس قانون افرادی که دانسته یا نداسته با در اختیار قرار دادن اطلاعات حساب خود به دیگران به آنها در انجام اعمال خلاف کمک می‌کنند، به عنوان شریک جرم شناخته می‌شوند و علاوه بر تحمل حبس به پرداخت جریمه‌های نقدی نیز محکوم می‌شوند.

برخی از این جریمه‌ها به شرح ذیل است:

  1. استرداد تمام وجوه مورد مبادله به همراه سود بانکی آنها
  2. پرداخت 25 درصد کل مبلغ مورد تراکنش به عنوان عواید حاصل از جرم
  3. پرداخت مالیات وجوه مورد معامله

گفتنی است فرد تا زمان انجام بررسی‌های تکمیلی و یا شناسایی متهم اصلی می‌بایست متحمل حبس در زندان شود که درصورت پرداخت وثیقه به میزان کل مبلغ تراکنش‌های انجام شده با حساب بانکی اجاره داده شده می‌تواند تا زمان دادگاه آزادی مشروط داشته باشد. البته در اکثر اوقات با توجه به توان پایین این افراد تامین چنین وثیقه‌ای تقریبا غیرممکن است. علاوه بر همه این‌ها پرونده‌ی وی به عنوان پرونده پولشویی در دادگاه مورد بررسی قرار گرفته و جرایم متهم اصلی نیز بر این پرونده افزوده خواهد شد.

رابطه حساب اجاره‌ای با ارز‌های دیجیتال

همانطور که گفته شد برخی از شیادان و کلاهبردارن با انتشار آگهی‌هایی همچون آگهی استخدام با درآمد بالا اقدام به جذب افراد کم اطلاع و اغلب با توان مالی پایین کرده و با تکیه بر عدم آگاهی آنان از مجازات حساب اجاره‌ای، آنان را به دام انداخته و از هویت آنها سوء استفاده می‌کنند. یکی از نقاط تمرکز این کلاهبرداران دنیای رمزارز‌ها و ارز‌های دیجیتال است. بیایید تا با هم نحوه این نوع کلاهبرداری را مرور کنیم.

افراد کلاهبردار با انتشار آگهی استخدام در منزل یا استخدام با درآمد بالا در سایت‌هایی مانند دیوار و مشابه آن، اقدام به شناسایی طعمه‌های خود می‌کنند. از آنجایی که شماره تماس قابل پیگیری است، ادامه توضیحات شغل برای کارجو را به تلگرام و فضای مجازی هدایت می‌کنند. از اینجا به بعد همه چیز مجازی خواهد بود. در این مرحله از شما خواسته می‌شود تا در یکی از صرافی‌های ارز دیجیتال ثبت نام کنید. در اکثر این صرافی‌ها علاوه بر مرحله ثبت نام، مرحله احراز هویت را نیز باید طی کنید.

مدارک مورد نیاز برای احراز هویت در هر صرافی منوط به تصمیم مدیران آن مجموعه است که شما باید تک تک مدارک خواسته شده را برای صرافی ارسال کنید. بعد از انجام تمامی این مراحل شیادان از شما نام کاربری و رمز عبور صرافی‌ای که در آن ثبت نام کرده‌اید را درخواست می‌کنند. در برخی از این صرافی‌ها خرید ارز صرفا با کارت بانکی متعلق به صاحب حساب صورت می‌پذیرد که در این صورت فرد شیاد علاوه بر اطلاعات حساب کاربری اطلاعات کارت بانکی یا حتی اطلاعات اینترنت بانک شما را نیز مطالبه می‌کند.

البته برای اینکه شما متحمل ضرر یا زیان نشوید از شما درخواست یک کارت یا حساب بانکی با حداقل موجودی یا صفر می‌کند و بدین ترتیب اعتماد شما را بدست می‌آورد. ضمنا افراد شیاد در این زمینه پاسخ برخی سوالات را که ممکن است صرافی از طریق تماس تلفنی برای تایید احراز هویت از شما بپرسند را نیز در اختیار شما قرار می‌دهند تا بدون هیچ مشکلی مراحل احراز هویت صورت پذیرد.

ادامه ماجرا تا حدود زیادی با ماجرای حساب‌های اجاره‌ای مشترک است و شما با اجاره حساب خود بدون آنکه بدانید شریک جرم افراد کلاهبردار می‌شوید. البته میان اجاره حساب بانکی و اجاره حساب در زمینه رمزارز‌ها یک تفاوت کوچک وجود دارد. در پروسه کلاهبرداری از طریق حساب صرافی شما باید علاوه بر اطلاعات حساب بانکی، اطلاعات ورود به پنل کاربری خود در صرافی را نیز به آنها بدهید و این موضوع می‌تواند عرصه را برای شما در هنگام وقوع جرم تنگ‌تر کند.

نکته حائز اهمیت در مورد خرید و فروش رمزارز‌ها و ارز‌های دیجیتالی نیمه ناشناس بودن تراکنش‌های این حوزه است. افراد تبهکار با استفاده از رمزارز خریداری شده که به نام شما ثبت شده است، اقدام به پولشویی و دیگر اقدامات مجرمانه می‌کنند. آنها سرمایه‌هایی که از طریق فیشینگ یا هک حساب دیگران بدست آورده‌اند را تبدیل به بیت کوین یا ارز‌های دیگر کرده و بدون اینکه ردپایی از خود باقی بگذارند شما را تنها گذاشته و به سراغ جذب طعمه‌های دیگر می‌روند.

فراموش نکنید که هر فردی می‌تواند با پیگیری تراکنش‌ بیت کوین خود و یا دیگران متوجه شود که بیت کوین پس از انتقال به کیف‌ پول مقصد، به کدام کیف‌ پول منتقل شده است و یا قبل از دریافت آن در کدام کیف‌ پول ذخیره بوده است. پلیس فتا نیز با استفاده از همین حربه به سرنخ‌هایی دست پیدا می‌کند و از آنجا که پول‌های فشینگ شده به کارت شما واریز شده است، شما متهم اصلی پرونده‌ای می‌شوید که از آن بی اطلاع هستید.

اجاره حساب

سخن پایانی

با توجه به مطالب گفته شده درمی‌یابیم که مشارکت با افراد سودجو و کلاهبردار از طریق اجاره حساب چه آگاهانه باشد و چه ناآگاهانه باعث سلب مسئولیت صاحب حساب نمی‌شود و تبعات سنگینی برای وی به همراه خواهد داشت.

از سوی دیگر این قوانین برای افرادی که در حوزه رمزارز نیز مرتکب چنین اشتباهاتی می‌شوند، صدق می‌کند و راهی برای گریز از قانون برای این افراد وجود ندارد، چراکه صرافی‌های ارز‌های دیجیتال ارتباط موثر و نزدیکی با پلیس فتا دارند و در صورت مشاهده هرگونه رفتار ابهام آمیز از سوی کاربران، سریعا پلیس فتا را در جریان این موضوع قرار می‌دهند. بنابراین در صورت مشاهده آگهی‌های استخدام با حقوق بالا و یا دستمزد غیر متعارف بهتر است از کنار آن عبور کنید تا در تله این افراد گرفتار نشوید.

رمزارز نیوز؛ اپلیکیشن تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات، رمزارزها و بلاکچین است.

با استفاده از اپلیکیشن رمزارزنیوز می‌توانید به ابزارها و امکانات وبسایت دسترسی داشته باشید، قیمت تمامی ارزهای دیجیتال را به صورت لحظه‌ای رصد کنید، اخبار و مقالات تازه منتشرشده را ببینید. و به طور کلی به هر آنچه در وبسایت رمزارزنیوز قابل مشاهده است، دسترسی داشته باشید.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments