آیا قیمت ریپل دوباره رشد خواهد کرد؟

زمان مطالعه: 7 دقیقه

مقدمه

در حالی که برد گارلینگهاوس (Brad Garlinghouse) مدیر عامل شرکت ریپل (Ripple) همچنان با ادعاهای کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) علیه این شرکت مخالف است، ارز دیجیتال ریپل (XRP) با حذف شدن از فهرست دارایی‌های تحت پشتیبانی و توقف معاملات آن در صرافی‌های رمزارزی، از جمله صرافی بزرگ کوین‌ بیس (Coinbase)، یک روند نزولی به خود گرفته است. حال این سؤال به وجود آمده است که آیا شاهد رشد دوباره قیمت ریپل (XRP) خواهیم بود؟ آیا قیمت ریپل، دوباره رشد خواهد کرد؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم.

شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار از ریپل

Ramzarzخرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!
تو صرافی ارزپلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، بیش از ۶۰۰ ارز دیجیتال رو بخری!

شروع

در ماه‌های گذشته، دارندگان ارز دیجیتال ریپل (XRP) از رالی صعودی قیمت آن بسیار خوشحال بودند. در ماه نوامبر، قیمت این ارز دیجیتال در صرافی آمریکایی کوین‌ بیس (Coinbase)، حتی تا ۰.۹ دلار نیز افزایش یافت. در آن زمان، ریپل توانست تنها در عرض یک ماه، بیش از ۱۵۰ درصد رشد داشته باشد و به همین دلیل، طرفداران ریپل انتظار داشتند که بالاترین رکورد آن در طول تاریخ، یعنی ۳.۵ دلار نیز شکسته شود.

با این حال، اکنون و تنها یک ماه پس از آن شرایط، احتمال رشد دوباره قیمت ریپل و رسیدن آن به بالای ۳ دلار، تقریباً غیرممکن است. در تاریخ ۲۲ دسامبر، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده شکایتی را علیه شرکت ریپل تنظیم کرد و از برد گارلینگهاوس و کریس لارسن (Chris Larsen)، بنیانگذاران ریپل، به عنوان متهمان اصلی این پرونده نام برد.

در این دادخواست، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ادعا می‌کند که گارلینگهاوس و لارسن با فروش اوراق بهادار ثبت‌نشده در قالب ارزهای دیجیتال، ۱.۳ میلیارد دلار سرمایه جمع‌آوری کرده‌اند. به ادعای این کمیسیون، ارز دیجیتال ریپل (XRP) یک اوراق بهادار است و قبل از فروش آن به شهروندان آمریکایی، باید توسط این نهاد تنظیم‌کننده ثبت شود.

رشد دوباره قیمت ریپل

پس از شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار از ریپل، تعداد زیادی از صرافی‌های رمزارزی، ارز دیجیتال ریپل را از فهرست دارایی‌‌های خود حذف یا معاملات آن را متوقف کردند. توقف معاملات ریپل ابتدا در صرافی‌های کوچکی مانند OSL و بیکسی (Beaxy) آغاز شد، اما اخیراً پلتفرم‌های بزرگی همچون بیت‌استمپ (BitStamp)، کوین‌ بیس و شعبه آمریکایی بایننس (Binance.US) نیز، از حذف و توقف معاملات ریپل به مشتریان خود خبر داده‌اند.

بلافاصله پس از انتشار بیانیه کوین‌ بیس مبنی بر حذف و توقف معاملات ریپل، قیمت ریپل (XRP) بیش از 30 درصد سقوط کرد.

علت تشکیل پرونده علیه ریپل چیست؟

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ادعا می‌کند که مدیران ریپل با وجود هشدارها، هیچ تلاشی برای معافیت از ثبت ارز دیجیتال ریپل به عنوان یک اوراق بهادار نکرده‌اند و این امر، قانون اوراق بهادار سال ۱۹۳۳ میلادی برای تداوم فروش اوراق بهادار غیرقانونی و ثبت‌نشده را نقض می‌کند.

در این دادخواست، از لارسن و گارلینگهاوس به دلیل کمک و مشارکت در فروش ریپل، به عنوان متهمان اصلی نام برده شده است. کمیسیون بورس و اوراق بهادار ادعا می‌کند که این دو نفر مقدار زیادی توکن ریپل (لارسن ۱.۷ میلیارد و گارلینگهاوس ۳۲۱ میلیون توکن XRP) را به فروش رسانده‌اند. این کمیسیون قصد دارد که با شکایت از این دو نفر، ارزهای دیجیتال فروخته‌شده در یکی از شعبه‌های این شرکت به نام XRP II LLC را بازیابی کند.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار می‌گوید:

متهمان همچنان مقادیر قابل‌توجهی از XRP را در اختیار دارند و بدون هیچ‌ گونه اظهارنامه ثبت‌شده، از این ارزهای دیجیتال برای کسب درآمد استفاده می‌کنند. شرکت ریپل از فروش غیرقانونی اوراق بهادار و ایجاد یک عدم تقارن اطلاعاتی در بازار، برای منافع خود استفاده می‌کند و این برای سرمایه‌گذاران بسیار خطرناک است.

مشکل اصلی کمیسیون بورس و اوراق بهادار با ریپل این است که طبق ادعاهای این تنظیم‌کننده، ارز دیجیتال ریپل با اصول اساسی آزمون هاوی (Howey test) مطابقت دارد. آزمون هاوی، آزمونی است که توسط دادگاه عالی آمریکا تنظیم شده تا معلوم شود که آیا یک قرارداد مشخص، شرایط یک قرارداد سرمایه‌گذاری را دارد یا خیر.

آیا پروژه ریپل سقوط کرده است؟

به نظر می‌رسد که دادخواست کمیسیون بورس و اوراق بهادار باعث سقوط پروژه ریپل شده است؛ زیرا تا زمانی که این اختلاف نظر قانونی به صورت کامل حل و فصل نشود، مؤسسه‌ها و افراد مختلف از سرمایه‌گذاری بیشتر روی ریپل جلوگیری خواهند کرد که این امر به نوبه خود، باعث کاهش نقدینگی بازار و عدم رشد دوباره قیمت ریپل می‌شود.

can-xrp-token-recover

در صورتی که کمیسیون بورس و اوراق بهادار در این دادگاه پیروز شود، شرکت ریپل به عنوان متخلف اصلی معرفی شده و لارسن و گارلینگهاوس نیز به دلیل مشارکت غیراخلاقی در فروش توکن‌های ریپل، مجازات خواهند شد. در این صورت، علاوه بر مجازات مدنی، این دو نفر باید سرمایه‌ای را نیز که طی سال‌ها از این طریق جمع‌آوری کرده‌اند، بازگردانند. اگر این اتفاق بیفتد، دیگر شاهد رشد دوباره قیمت ریپل نخواهیم بود.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ادعا می‌کند که ارز دیجیتال ریپل از ابتدای عرضه خود در سال ۲۰۱۲ میلادی، یک اوراق بهادار بود و تا کنون نیز، یک اوراق بهادار باقی مانده است.

به ادعای این کمیسیون، در آن سال ریپل حتی یک مشاوره حقوقی نیز دریافت كرد. این مشاوره درباره این بود که ارز دیجیتال ریپل تحت شرایط خاص می‌تواند به عنوان یک قرارداد سرمایه‌گذاری تلقی شود و بنابراین بر اساس قوانین فدرال، یک اوراق بهادار است. بنابراین، کمیسیون بورس و اوراق بهادار تنها به دنبال بازپرداخت درآمد کسب‌شده از این طریق نیست.

از آنجایی که لارسن و گارلینگهاوس طی این سال‌ها علی‌رغم هشدارها به فروش ارز دیجیتال ریپل ادامه داده‌اند، کمیسیون بورس و اوراق بهادار در تلاش است که این دو نفر را از مشارکت مجدد در چنین پروژه‌هایی در آینده منع کند.

با این حال، در روزهای گذشته گارلینگهاوس بارها اظهار داشته که با ادعاهای کمیسیون بورس و اوراق بهادار مخالف است و در دادگاه، به آنها پاسخ خواهد داد. گارلینگهاوس، خود و شرکتش را از هر گونه خلاف حقوقی و اخلاقی مبرّا می‌داند.

رشد دوباره قیمت ریپل ممکن است؟

در حالی که برخی معتقدند ریپل سقوط کرده است، اما برخی دیگر این دادخواست را پایان راه این پروژه نمی‌دانند. کسانی هم هستند که به رشد دوباره قیمت ریپل امید دارند.

در همین راستا، مایکل کلاگ (Michael Kellogg)، مشاور حقوقی ریپل اعلام کرد که سایر سازمان‌های دولتی مهم ایالات متحده، از جمله وزارت دادگستری و خزانه‌داری، ریپل (XRP) را به عنوان یک ارز پذیرفته‌اند. به گفته کلاگ، به رسمیت شناختن ریپل به عنوان یک ارز، به معنای خارج شدن معاملات ریپل از محدوده قوانین اوراق بهادار فدرال است. کلاگ افزود:

این اولین باری نیست که کمیسیون بورس و اوراق بهادار، فراتر از اختیارات قانونی خود عمل می‌کند. پیش‌تر، دادگاه‌ها این مسئله را حل کرده‌اند و دوباره این کار را انجام خواهند داد.

سخن پایانی

پیش از این، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده، با شکایت از تلگرام نیز ادعا کرده بود که فروش اولیه توکن‌های گرام (Gram)، چیزی جز فروش بدون مجوز اوراق بهادار نبوده است. در پی این اقدام، راه‌اندازی بلاکچین تون (Ton) تلگرام چند بار به تأخیر افتاد و در نهایت، به دلیل حکم یک دادگاه آمریکایی، پس از دو سال و نیم تلاش، کنار گذاشته شد.

می‌توان گفت که در حال حاضر سرنوشت ارز دیجیتال ریپل (XRP) کاملاً در دست سیستم قضایی آمریکا است.

ریپل طی روزهای انتهایی سال 2020، بیش از 40 درصد افت قیمت داشته و جایگاه سوم برترین ارزهای دیجیتال جهان از لحاظ ارزش بازار را از دست داد و در ابتدای سال 2021 در جایگاه پنجم، یعنی پس از بیت کوین، اتریوم، تتر و لایت کوین قرار گرفت. پیش بینی شما چیست؟ به نظر شما آیا در آینده شاهد رشد دوباره قیمت ریپل خواهیم بود؟

رمزارز نیوز؛ اپلیکیشن تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات، رمزارزها و بلاکچین است.

با استفاده از اپلیکیشن رمزارزنیوز می‌توانید به ابزارها و امکانات وبسایت دسترسی داشته باشید، قیمت تمامی ارزهای دیجیتال را به صورت لحظه‌ای رصد کنید، اخبار و مقالات تازه منتشرشده را ببینید. و به طور کلی به هر آنچه در وبسایت رمزارزنیوز قابل مشاهده است، دسترسی داشته باشید.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رأی
Inline Feedbacks
View all comments

اونایی اهل ریسک هستن میتونن بخرن و تا حکم دادگاه نگهداری کنن یا رشد یا افت میکنه رشدش زیاد و افتش هم زیاد میشه