ترید به سبک پرایس اکشن در بازار ارزهای دیجیتال
فهرست مطالب
مقدمه
در بازارهای مالی روشهای بسیار زیادی برای تحلیل یک دارایی وجود دارد و هر فرد میتواند بر اساس هدف و استراتژی خود، تصمیم بگیرد که از کدام یک از روشها یا ابزارها برای تحلیلهای خود استفاده کند. برخی از روشهای تحلیل نیاز به دسترسی به ابزارهایی دارند که ممکن است برای تحلیلگران، در صورت وجود محدودیتهای زمانی یا مکانی مشکلساز باشند. در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی یکی از روشهای تحلیل در بازارهای مالی، به نام پرایس اکشن (Price action) بپردازیم. برای استفاده از روش پرایش اکشن، تنها نیاز تحلیلگران، مشاهده و استفاده از نمودار است و به هیچ ابزار یا اندیکاتور دیگری نیاز نیست.
پایههای اساسی در پرایس اکشن در بازار کریپتوکارنسیها
افرادی که میخواهند به موفقیت در معاملات و تریدهای خود در بازار ارزهای دیجیتال برسند، به آگاهی و اطلاع نسبی از چگونگی استفاده از تحلیل پرایش اکشن در نمودارها نیاز دارند. واضح است که برای دانستن اینکه چه سطح قیمتی برای ورود به یک ارز دیجیتال مناسب است و کدام سطح را میتوانید به عنوان هدف قیمتی خود برای خروج از معاملات قرار دهید، نیاز به اطلاعاتی دارید تا با استفاده از آنها بتوانید این سطوح قیمتی را مشخص و تعیین نمایید.
در Price action، برخلاف دیگر ابزارهای تحلیل در تحلیل تکنیکال، نیازی به استفاده از ابزارهایی همچون اندیکاتورها وجود ندارد. پرایس اکشن همچون اندیکاتورها ابزاری برای تحلیل نیست؛ بلکه یک روش تحلیل نمودار است. معاملهگران در این روش با استفاده از تحلیل و تشخیص مواردی همچون الگوهای کندل استیکی، خطوط حمایت و مقاومت و یا خطوط روند و همچنین پیش بینی شکستها یا احتمال ادامۀ روندها، تنها از نمودار و اطلاعات قیمتی استفاده میکنند. نکتۀ دیگری که اهمیت دارد این است که همچون سایر روشهای تحلیل، در روش پرایس اکشن نیز باید به حجم معاملات و بازۀ زمانی مورد نظر و تأثیرات آنها بر تحلیلها، توجه داشت.
سطوح حمایت و مقاومت در پرایس اکشن
یکی از مهمترین نکات در استفاده از روش پرایش اکشن، یافتن سطوح حمایت و مقاومت است. تحلیلگرانی که از این روش استفاده میکنند، باید به یافتن سطوح حمایت و مقاومت مختلف، در بازههای زمانی مختلف اقدام کنند و عکسالعملهای نمودار قیمت نسبت به این سطوح یا شکست این سطوح را کنترل کنند و با استفاده از آنها به کسب سود بپردازند.
سطوح حمایت و مقاومت بعد از شکسته شدن به یکدیگر تبدیل میشوند. این بدان معنی است که یک سطح حمایتی بعد از شکسته شدن، به عنوان یک سطح مقاومتی برای نمودار قیمت عمل خواهد کرد و برعکس، یک سطح مقاومت بعد از شکسته شدن، از طریق نمودار قیمت به یک سطح حمایت تبدیل میشود.
زمانی که نمودار قیمت اولین بار از پایین با یک محدودۀ قیمتی مشخص، برخورد داشته باشد و سپس از بالا با همان محدوده برخورد کند، بدین معنی است که سطح مقاومتی قبلی به یک سطح حمایتی تبدیل شده است و نشان میدهد که نمودار قیمت به افزایش بیشتر تمایل دارد.
از روش تشخیص سطوح حمایت و مقاومت، باید در کنار دیگر ابزارهای مفید موجود در تحلیل تکنیکال استفاده کرد.
خطوط روند
علاوه بر استفاده از روشهایی همچون موجشماری، استفاده از سطوح فیبوناچی اصلاحی و تشخیص سطوح حمایت و مقاومت، استفاده و رسم خطوط روند از دیگر نکات مهم برای تحلیل چارتها با استفاده از روش پرایس اکشن است.
از خطوط روند نیز باید در بازههای زمانی مختلفی استفاده کرد. اغلب این خطوط بسیار واضح هستند اما شما میتوانید با استفاده از بررسیهای بیشتر، خطوط روندی را بیابید که در نگاه اول چندان جذاب به نظر نرسیدهاند.
خطوط روند، معیارهای مهمی برای کسب سود هستند و به تحلیلگران این امکان را میدهند که تا زمانی که نشانهای از شکست یک روند نبینند، از یک روند خارج نشوند و سود خود را به حداکثر برسانند. تا زمانی که نمودار قیمت، خطوط روند را از بالا یا پایین قطع نکند، تریدرها میتوانند از آن روند استفاده کنند و کسب سود داشته باشند.
شکسته شدن یک روند، سیگنالی برای بازگشت آن روند است. در این مناطق معمولاً تریدرها از پوزیشنهای فعلی خود خارج و پوزیشنهای جدیدی را در جهت روند جدید باز میکنند.
مزایا و معایب استفاده از روش پرایس اکشن
با توجه به اینکه در روش پرایش اکشن از ابزار و اندیکاتورهای خاصی استفاده نمیشود و نمودار قیمتی در سادهترین حالت خودش بررسی میشود، ممکن است نظرات افراد مختلف با توجه به بازههای زمانی مختلف یا موارد دیگر، متفاوت از هم باشند و یکی از تحلیلگران نظر به برگشت روند داشته و دیگری موافق با ادامۀ روند موجود باشد. همچنین الگوهای یافتشده همیشه بلافاصله درست از آب در نمیآیند و ممکن است تأیید نهایی شکلگیری یک الگو نیازمند صبر باشد.
از مزایای این روش میتوان به آسان بودن و در دسترس بودن آن اشاره کرد. تحلیلگرانی که از این روش استفاده میکنند، نیاز به هیچ نرم افزار، ابزار یا اندیکاتور خاصی ندارند. علاوه بر این، از این روش میتوان در بازههای زمانی مختلف و در بازارهای مختلفی استفاده کرد. از دیگر نکات مثبت در این روش این است که با توجه به وضعیت حال و موجود بازار صورت میگیرد و در مقایسه با استفاده از اندیکاتورها که معمولاً با تأخیر همراه هستند، احتمال تأخیر کمتری دارد.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی روش پرایس اکشن برای تحلیل ارزهای دیجیتال پرداختیم. همانطور که گفته شد، در این روش، تحلیلگران از ابزارهای تحلیل تکنیکال و اندیکاتورها و ابزارهای پیچیدۀ موجود استفاده نمیکنند و تنها با استفاده از اطلاعات مربوط به حجم معاملات، بازههای زمانی، الگوها، خطوط روند و خطوط حمایت و مقاومت به پیشبینی قیمتها میپردازند.
با توجه به تمامی مزایایی که برای این روش گفته شد، یادگیری و آشنایی نسبی با این روش نیازمند صرف زمان و تمرین زیاد، برای کسب تجربه است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
سایت شما عالی هستش
امیدوارم موفق باشید