بانک‌های مرکزی جهان بر سر دوراهی: مهار تورم با طلا یا بیت کوین؟!

زمان مطالعه: 2 دقیقه

بر اساس گزارشی که اخیراً توسط شرکت مدیریت سرمایه اینوسکو (Invesco) منتشر شده، بانک‌های مرکزی در سراسر جهان در تلاش برای مهار تورم، در حال خرید و ذخیره طلا هستند. به گزارش این شرکت، ۸۵ صندوق دارایی دولتی و ۵۷ بانک مرکزی مجموعاً ۲۱ تریلیون دلار را مدیریت می‌کنند.

Ramzarzسود‌های بی‌پایان!
خرید میم‌کوین‌های کمیاب و انفجاری بدون کارمزد، فقط در ارزپلاس!

خرید سریع

در گزارش جدید اینوسکو همچنین آمده که در سال ۲۰۲۲، بانک‌های مرکزی با خرید خالص ۱،۱۳۶ تن طلا، رکورد خرید طلا را شکستند و آن سال، دوازدهمین سال متوالی افزایش ذخایر طلا توسط بانک‌های مرکزی جهان بود. در این میان، بانک‌های مرکزی چین و ترکیه بسیار تهاجمی‌تر عمل کردند و ۲۰ درصد از کل این خرید را آنها انجام دادند.
به گزارش اینوسکو، سال گذشته حدود دو سوم بانک‌های مرکزی به دنبال محافظت از پرتفوی خود در برابر روندهای تورمی جهانی بودند که در این میان، افزایش ذخایر طلا، رایج‌ترین روش بود. به طوری که، ۶۹ درصد از بانک‌های مرکزی از طریق انباشت طلا با تورم جهانی مقابله کردند.
اگرچه مردم مدت‌هاست که طلا را به‌عنوان ابزاری برای ذخیره‌ ارزش و مقابله با تورم در نظر می‌گیرند، اما داده‌های بازار نشان می‌دهند که بیت‌کوین امسال بسیار بهتر از این فلز گرانبها عمل کرده است. از ابتدای سال، قیمت بیت کوین بیش از ۸۰ درصد افزایش یافته، در حالی که رشد قیمت طلا در مدت مشابه تنها ۴٫۶ درصد بوده است. با این حال، بانک‌های مرکزی هنوز نسبت به دارایی‌های دیجیتال بسیار محتاط هستند.
لازم به ذکر است که ناشر استیبل کوین تتر نیز اخیراً یک دارایی با پشتوانه طلا را با نام XAUT و به عنوان پوششی در برابر تورم معرفی کرده است.

در صفحه قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال می‌توانید قیمت همه توکن‌ها و رمزارزها را به صورت زنده و لحظه‌ای مشاهده کنید.
منبع بی‌این‌کریپتو

رمزارز نیوز؛ اپلیکیشن تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات، رمزارزها و بلاکچین است.

با استفاده از اپلیکیشن رمزارزنیوز می‌توانید به ابزارها و امکانات وبسایت دسترسی داشته باشید، قیمت تمامی ارزهای دیجیتال را به صورت لحظه‌ای رصد کنید، اخبار و مقالات تازه منتشرشده را ببینید. و به طور کلی به هر آنچه در وبسایت رمزارزنیوز قابل مشاهده است، دسترسی داشته باشید.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رأی
Inline Feedbacks
View all comments

بیت خیلی راه درازی داره تا به طلا برسه.

ناشر تتر جدیدن ارز استیبل کوینی با پشتوانه طلا به بازار معرفی نکرده بلکه چندسال هست در حال رقابت با استیبل کوین پکسی گلد هست..
همیشه در رکود های جهانی طلا بیمه ای در مقابل طلا محسوب شده منتهی این بیمه بیشتر مختص دولت ها و حکومت ها هست تا مردم عادی البته در فرهنگ کشورهای خاورمیانه وآسیا مثل ایران و هند عموم مردم به صورت سنتی از طلا استفاده میکنن و قانونی وجود ندارد که تمایل مردم کم کنه ولی در کشورهای اروپایی آمریکایی برعکس فرهنگ ما هم عموم مردم علاقه ای به استفاده از طلا ندارند بحث نگهداری و امنیت و هم اینکه تا زمانی که رکودی وجود نداشته باشه ملت های اروپایی یعنی عموم مردم تمایل به استفاده از پول خود برای سرمایه‌گذاری در بازار فارکس و بورس دارند البته برعکس کشورمان که عموم مردم بدون تخصص به بازار سرمایه ورود میکنند ملت های اروپایی بر غیرمتخصص بودن خود واقف هستند و از شرکت ها و مشاوران اقتصادی برای سرمایه‌گذاری در بورس استفاده میکنن همچنین بخاطر قوانین مالیاتی سفت و سخت مردم اروپا و آمریکا در زمان رکود میل بیشتری به بازارکریپتو دارند تا بازار طلا و همان درصدکمی هم که دنبال معامله طلا هستند به هیچ عنوان مثل ما به دنبال خرید فیزیکی طلا نیستند و در فارکس بر روی این فلز و عنصر کمیاب طلا سرمایه‌گذاری میکنن و بیشتر طلافیزیکی دراختیار دولتشان هست برعکس فرهنگ هند که بیشتر طلاکشور در دست مردم هست!
که البته تجربه نشان داده در اقتصادموفق بیشترین میزان طلا در اختیار دولت بوده و اقتصادهای بیمار طلا دردست ملت بوده چون خود این امر نشان از فرهنگ و بی تدبیری ملت و دولت داره که دولت نتوانسته رکودها را پیشبینی کنه و ذخایر طلا خود افزایش بده و ملت ها نتوانستند از پول خود در بازه های زمانی مختلف به درستی در سرمایه‌گذاری استفاده کنند.