آشنایی با ارز دیجیتال ملی چین

زمان مطالعه: 5 دقیقه

مقدمه

در کشور چین، کسب و کار پرداخت‌های تلفن همراه تحت سلطۀ دو شرکت علی‌پی (Alipay) و وی چت (wechat) قرار دارد؛ به نحوی که بیش از 90% پرداخت‌های مذکور با استفاده از خدمات این دو شرکت انجام می‌شود. حال که بانک خلق چین (People’s Bank of China) بعد از حدود شش سال تحقیق و آزمایش، در شرف عرضۀ ارز دیجیتال ملی چین است، کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که هدف از این کار، خارج کردن پرداخت‌ها از انحصار دو شرکت نامبرده و کمک به بانک‌ها برای حضور پررنگ‌تر در این عرصه است.

بانک خلق چین در سال 2014 شروع به بررسی شرایط و ملزومات عرضۀ یک ارز دیجیتال ملی با نام Yuan Chain Coin کرد و از سال 2018 به صورت جدی کارش را روی سامانه‌های مبتنی بر ارز دیجیتال آغاز نمود.

Ramzarzخرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!
تو صرافی ارزپلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، بیش از ۶۰۰ ارز دیجیتال رو بخری!

شروع

ما در این مقاله قصد داریم دلایل عرضۀ ارز دیجیتال ملی چین و همچنین کیف پول آن را به صورت اجمالی بررسی کنیم.

دلایل عرضۀ ارز دیجیتال ملی چین

شکست انحصار اپراتورهای پرداخت همراه غیردولتی چینی

ارز دیجیتال ملی چین

به عقیدۀ بسیاری از تحلیلگران، یکی از اصلی‌ترین اهداف عرضۀ ارز دیجیتال ملی چین، مقابله با انحصاری است که دو شرکت Ant Financial و Tencent Holdings ایجاد کرده‌اند. نرم‌افزارهای این دو شرکت که علی پی (به دلیل شراکت شرکت مذکور با علی بابا) و وی چت نام دارند، بیش از 90% تراکنش‌های موبایل در چین را به خود اختصاص داده‌اند و سیاست‌گذاران امیدوارند که بتوانند با عرضۀ ارز دیجیتال ملی چین، باعث شوند که سپرده‌گذاران جزء، برخی از پرداخت‌های خود را با استفاده از این رمزارز انجام دهند.

بازگشت پول به چرخۀ اقتصاد

national-china-cryptocurrency-5

بانک خلق چین، بانک‌های تجاری (Commercial Banks) را به عنوان نمایندگی‌های تبدیل ارز فیات به ارز دیجیتال معرفی کرده است. به عقیدۀ یکی از تحلیلگران گروه تحقیقاتی بانک DBS سنگاپور به نام سیندی وانگ (Cindy Wang)، بانک مرکزی چین این کار را انجام داده است تا بتواند از بازگشت ارزهای دیجیتالی که مجدداً به یوان تبدیل می‌شوند، به حساب‌های سپردۀ بانک‌ها مطمئن شود.

به گفتۀ وانگ:

در حال حاضر، بانک‌ها برای نگاه داشتن پایۀ سپرده‌شان تحت فشار هستند؛ زیرا با توزیع سرمایه‌های بازار پول توسط فراهم‌کنندگان خدمات پرداخت شخص ثالث از جمله علی پی و Tencent، برخی از پول‌های راکدی که در حساب‌های پرداخت تلفن همراه نگهداری می‌شوند، از سیستم بانکداری خارج شده و به دست مدیران سرمایه می‌افتند.

علی پی یک پلتفرم توزیع سرمایۀ بازار پول به نام Yu’e Bao را مدیریت می‌کند که با مجموع دارایی 1.03 تریلیون یوان (146 میلیارد دلار) در ژوئن 2020، بزرگ‌ترین بازار پول دنیا است.

با انتخاب بانک‌ها به عنوان مسئول تبدیل ارز دیجیتال بانک مرکزی و ارز فیات به یکدیگر، بانک‌ها می‌توانند از خدمات بانکداری اینترنتی خود استفاده کنند تا پول‌های نقدی را که در اختیار افراد و تاجران قرار دارد، نهایتاً به سپرده‌های بانکی خودشان تبدیل کنند.

کنترل بر تراکنش‌ها

ارز دیجیتال ملی چین

از نظر هوی کای‌لونگ (Hui Kai-lung) که یک پرفسور در رشتۀ اطلاعات سیستم‌های دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ است، با نماینده شدن بانک‌های چینی در زمینۀ تبدیل ارزها، بانک خلق چین به سایر بانک‌ها این امکان را می‌دهد که دوباره به کانالی دسترسی پیدا کنند که از طریق آن بتوانند دادۀ تراکنش مشتریان را به دست آورده و تحلیل نمایند.

به گفتۀ هوی:

تا کنون بانک‌های تجاری در رقابت برای کسب و کار پرداخت تلفن همراه، در موضع ضعف قرار داشته‌اند؛ زیرا کلان‌داده‌های (Big Data) مربوط به کاربران نهایی و رفتارهای آنلاین، توسط علی پی و وی چت جمع‌آوری شده است. اما با نقش جدید بانک‌ها برای آزمایش اولیۀ ارز دیجیتال بانک خلق چین، انتظار دارم که بانک‌ها پلتفرم و شبکۀ کلان‌دادۀ خود را شکل دهند.

کیف پول ارز دیجیتال ملی چین

گزارش‌ها حاکی از آن است که گروهی از بانک‌های تجاری دولتی در چین، از ابتدای ماه آگوست 2020 در حال انجام یک آزمایش داخلی در مقیاس بزرگ روی یک کیف پول هستند که برای نگهداری ارز دیجیتال ملی چین، موسوم به یوان دیجیتال، طراحی شده است.

برای اطلاع از قیمت یوان چین به این صفحه بروید.

بر اساس گزارش رویترز، این بانک‌ها در حال آزمایش اپلیکیشن کیف پول برای انتقال پول و پرداخت در قالب ارز دیجیتال بانک مرکزی چین هستند. مطابق این گزارش، توسعۀ کیف پول مذکور در ابتدا توسط چندین نفر از کارمندان بانک‌های دولتی در شهرهای مختلف فاش شد.

این پیشرفت جدید، نشان دهندۀ نقطۀ عطفی دیگر در مسیر چین برای پذیرش و استفاده از یوان دیجیتال و حاوی هدفی کلیدی است که از سوی بانک مرکزی چین تعیین شده است. چین باید برای نیمۀ دوم سال 2020، توسعۀ یوان دیجیتال را سرعت ببخشد و آن را یکی از اولویت‌های اصلی خود قرار دهد.

سخن پایانی

علی‌رغم اینکه چین خود را به عنوان یکی از سخت‌گیرترین کشورها در بحث قانونگذاری ارزهای دیجیتال مطرح کرده، اما در زمینۀ توسعۀ یک ارز دیجیتال ملی، در دنیا پیشرو است. بانک مرکزی چین به طور مداوم در حال پیشبرد پروژۀ ارز دیجیتال ملی چین است که از آن به عنوان ارز دیجیتال پرداخت اینترنتی یاد می‌شود. در ماه آپریل، چین با موفقیت توانست این پروژه را به صورت آزمایشی در چهار شهر مختلف امتحان کند.

رمزارز نیوز؛ اپلیکیشن تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات، رمزارزها و بلاکچین است.

با استفاده از اپلیکیشن رمزارزنیوز می‌توانید به ابزارها و امکانات وبسایت دسترسی داشته باشید، قیمت تمامی ارزهای دیجیتال را به صورت لحظه‌ای رصد کنید، اخبار و مقالات تازه منتشرشده را ببینید. و به طور کلی به هر آنچه در وبسایت رمزارزنیوز قابل مشاهده است، دسترسی داشته باشید.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments