برگزاری نظرسنجی در بلاک چین

زمان مطالعه: 7 دقیقه

مقدمه

با توجه به اینکه 58 درصد از مصرف کنندگان حداقل هفته‌ای یکبار به نظرسنجی‌های آنلاین سر می‌زنند، نباید اهمیت و تاثیر سایت‌هایی که باعث جمع‌شدن نظرات این افراد می‌شوند را نادیده گرفت. تحقیقات نشان می‌دهد که 93 درصد از فروشندگان همیشه توصیه‌نامه‌های مشتریان را می‌خوانند. در عصری که همه چیز را به صورت آنلاین و غیرحضوری خریداری می‌کنیم، این موضوع تا حدی قابل درک است. تجربۀ شخصی مصرف کنندگان می‌تواند بیشتر از حرف‌های فروشندگان که در مغازه‌ها با آن مواجه می‌شویم، منطقی باشد و به همین دلیل است که 85 درصد از مشتریان به نظرسنجی‌های آنلاینی که از سوی دوستان خود دریافت می‌کنند، اعتماد دارند اما تنها یک نوع نظرسنجی موثق است و آن هم نظرسنجی در بلاک چین است.

مشکل اصلی اعتبار نظرسنجی‌ها این است که نتایج همه سایت‌های نظرسنجی و تمام نظرسنجی‌هایی که به مصرف کنندگان ارائه می‌شوند، یکسان نیستند. اعتماد به این پلتفرم‌ها به این معناست که باید از دستکاری‌هایی که ممکن است در نتایج انجام بدهند، چشم پوشی کنیم. آمار منتشرشده نشان می‌دهد که از هر پنج نفر چهار نفر در سال گذشته حداقل یک بار یک نظرسنجی جعلی را دیده‌اند.

Ramzarzخرید ارز دیجیتال با ۱۰ هزار تومان!
تو صرافی ارزپلاس میتونی فقط با ۱۰ هزار تومان و با کارمزد صفر، بیش از ۷۰۰ ارز دیجیتال رو بخری!

شروع

چرا گاهی افراد نظرسنجی جعلی منتشر می‌کنند؟

چون گاهی اوقات به آن‌ها پول داده می‌شود تا این کار را انجام دهند. کسب و کارهای جدید و آن‌هایی که به خاطر نظرسنجی‌های ضعیف مشتریان واقعی ضرر کرده‌اند، گاهی اوقات به افراد پول می‌دهند تا توصیه‌نامه‌های فریبنده‌ای از طرف مشتریان بنویسند. این کار به استارت‌آپ‌ها کمک می‌کند تا این طور به نظر آید که آن‌ها یک صف طولانی از مشتریان راضی و خوشحال دارند و این کار شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا به طور ساختگی شهرت و آوازه خود را افزایش دهند. علیرغم تلاش‌هایی که دانشگاهیان انجام داده‌اند تا نرم‌افزاری تولید کنند که بتواند توصیه‌نامه‌های غیرواقعی مشتریان را تشخیص بدهد و خرده‌فروشان را وادار به حذف آن‌ها بکند، ولی تا کنون نتیجه‌ای به دست نیامده است.

دلیل وجود این نظرسنجی‌های ساختگی تا حدی این است که نویسندگان نظرات مجبور نیستند که ثابت کنند محصول مورد نظر را خریده‌اند و در برخی از موارد، آن‌ها مجبور نیستند نام خود را اعلام و قید کنند یا با استفاده از فقط یک اکانت، نظر خود را ارائه دهند. اما نظرسنجی در بلاک چین می‌تواند به شکلی مخفیانه وضعیت خریدهای مشتریان را حفظ کند و به آنها اجازه بدهد که فقط در مورد محصولاتی که خریداری کرده‌اند، نظر بدهند و همچنین مانع از این می‌شود که یک نفر چندین نظر در مورد یک محصول بنویسد زیرا یک پایگاه داده ضدتحریف از تاریخچه خرید افراد در آن وجود دارد که می‌توان با بررسی آن متوجه شد که آیا محصولی که فرد سعی دارد در مورد آن نظر دهد همان محصولی است که قبلاً آن را خریده است یا خیر.

آیا نباید به رتبه‌بندی محصولات اعتماد کرد؟

اگر وارد وبسایتی شدید که محصولات را بر اساس نظراتی که در مورد آنها ارائه شده است، رتبه‌بندی می‌کند حتماً باید مواظب باشید که نظرات، شما را فریب ندهند. یک روز یک روزنامه‌نگار پس از اینکه چند سال از عمر خود را صرف نوشتن نظرسنجی‌های ساختگی در مورد رستوران‌ها کرده بود، تصمیم گرفت به همه نشان دهد چگونه می‌توان این سایت‌ها را دستکاری کرد.

نظرسنجی در بلاک چین

او در وبسایت تریپادوایزر (TripAdvisor) یک رستوران ساختگی ساخت که پر از عکس‌هایی از یک غذای مدرن بود که در واقع از مواد سفیدکننده و فوم‌های اصلاح صورت درست شده بودند! این روزنامه‌نگار سپس از دوستان خود خواست تا نظرات فریبنده‌ای راجع به این مکان خیالی که در واقع مکان زندگی او در لندن بوده است، ارائه دهند. در نهایت، این رستوران در جایگاه رستوران برتر شهر قرار گرفت، در حالیکه اصلاً یک پُرس غذا هم در اختیار مردم قرار نداده بود! این جا است که به اهمیت نظرسنجی در بلاک چین پی می‌بریم.

نظرات افراد در رسانه‌های اجتماعی در مورد یک محصول، واقعی هستند؟

برخی از صاحبان کانال‌های یوتیوب با ارائه نظراتی راجع به محصولات آرایشی، بازی‌ها و غیره توانسته‌اند میلیون‌ها کاربر را جذب کنند. هرچند که به نظر می‌رسد این نظرات و ستاره‌هایی که به محصولات می‌دهند، بی‌طرفانه هستند، ولی بررسی‌های بی‌شماری نشان داده‌اند که چگونه شرکت‌ها با پرداخت پول به افراد به ترویج محصولات خاص خود می‌پردازند و لینک‌هایی را در اختیار طرفداران خود قرار می‌دهند تا از طریق این لینک‌ها از تخفیف‌های فروش برخوردار شوند. اغلب اوقات، این اینفلوئنسرها این تعارض منافع را افشا نمی‌کنند و این مسئله به این معناست که بازیدکنندگان جوان و تاثیرپذیر نمی‌دانند که یک نظر مثبت در زیر صفحه مربوط به یک محصول به اندازه‌ای که آن‌ها فکر می‌کنند، یک نظر سنجیده و واقعی نیست.

این موضوع یک معضل است زیرا آمارها نشان می‌دهد که یوتیوب بر اذهان 18 درصد از فروشندگان تاثیر مستقیم می‌گذارد و 51 درصد از بزرگسالان بریتانیایی 18 تا 30 سال اعلام کرده‌اند که حداقل یک بار محصولی که یک اینفلوئنسر در مورد آن نظر داده است را خریداری کرده‌اند.

آیا تمام نظرات منفی، درست هستند؟

بعید است که همگی صحیح باشند. پدیده‌ای که به “انفجار نظرات” در صنعت بازی‌سازی معروف است، تعداد بسیار زیادی از نظرات منفی است که علیه بازی‌های یک توسعه‌دهندۀ خاص ارسال می‌شوند. در برخی از موارد، این پدیده به استارت‌اپ‌های تازه‌کار آسیب رسانده است. تنها با نظرسنجی بر بلاک چین می‌توان از این اتفاقات جلوگیری کرد.

حادثه‌هایی از این دست پس از معرفی استودیوی بازی‌سازی کمپو سانتو (Campo Santo) رخ داد. این شرکت پس از ارائه بازی Firewatch دستور داد تا بخش‌هایی از بازی خود به نام PewDiePie به خاطر مسائل کپی‌رایت پس از مشاهده پدیده انفجار نظرات، حذف شوند. وبسایتی به نام Steam که یکسری توصیه‌نامه‌های منفی در این وبسایت به جا گذاشته شده بود، شروع به جداسازی محتوایی کرد که پس از انفجار نظرات در این وبسایت باقی مانده بودند.

نظرسنجی در بلاک چین

سایت‌ها و صفحات مجازی رستوران‌ها نیز همیشه مملو از نظرات منفی بوده‌اند. یک نانوایی آمریکایی که از پخت یک کیک عروسی برای یک زوج همجنس‌باز امتناع کرده بود، پس از این که تصمیم بحث‌برانگیز آن تیتر روزنامه‌ها شد، با هزاران نظر مواجه شد که در یک نظرسنجی، از پنج ستاره به این رستوران یک ستاره داده بودند. اخیراً، یک رستوران حتی قبل از باز شدن درهای آن با موجی از نظرات منفی در نظرسنجی‌ها مواجه شد زیرا طرفداران بسکتبال از نحوه بازی همسر صاحب این رستوران در مسابقات قهرمانی بسکتبال خشمگین شده بودند!

بلاک‌چین چه کاری می‌تواند انجام دهد؟

بلاک‌چین می‌تواند به عموم مردم کمک کند تا به اصالت نظرسنجی‌هایی که به صورت آنلاین مشاهده می‌کنند، اعتماد کنند. این تکنولوژی پتانسیل لازم برای کاهش تعداد توصیه‌نامه‌هایی را دارد که با سفارش صاحبان کسب و کار نوشته شده‌اند. این توصیه‌نامه‌ها، توصیه‌نامه‌هایی هستند که موجب انحراف اذهان مشتریان می‌شوند و همچنین باعث می‌شوند تا مشتریان پولی که با زحمت به دست آورده‌اند را خرج خرید کالاها یا خدماتی کنند که هیچ ارزشی ندارند.

نظرسنجی در بلاک چین

پلتفرم‌های بلاک‌چینی همچون UUNIO قول داده‌اند که فضاهایی برای نظرسنجی در بلاک چین ایجاد کنند که در آن، توصیه‌نامه‌های مشتریان بدون نفوذ یا تعاملات بیرونی، نوشته شوند. یکی از آرمان‌های این پلتفرم، جمع‌آوری نظرسنجی‌هایی در مورد همه چیز در جهان است و تشکر و قدردانی از افرادی که این نظرات و داوری‌ها را با رمزارزها نوشته‌اند- صرف‌نظر از این که اظهار نظر آن‌ها خوب است یا بد- یکی دیگر از اهداف این پلتفرم می‌باشد.

سخن پایانی

در این مطلب مروری بر اهمیت بلاک‌چین در نظرسنجی‌ها انداختیم و دیدیم که چطور نظرسنجی در بلاک چین می‌تواند موفق باشد. بدون شک با گذر زمان و پیشرفت فناوری‌های مبتنی بر بلوک‌ها، دنیای نظرسنجی‌های اینترنتی نیز تکان خواهد خورد و نظرسنجی‌های تقلبی کنار خواهند رفت تا دنیای مجازی از این لحاظ نیز از دنیای واقعی جا نماند.

منبع
کوین تلگراف

رمزارز نیوز؛ اپلیکیشن تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات، رمزارزها و بلاکچین است.

با استفاده از اپلیکیشن رمزارزنیوز می‌توانید به ابزارها و امکانات وبسایت دسترسی داشته باشید، قیمت تمامی ارزهای دیجیتال را به صورت لحظه‌ای رصد کنید، اخبار و مقالات تازه منتشرشده را ببینید. و به طور کلی به هر آنچه در وبسایت رمزارزنیوز قابل مشاهده است، دسترسی داشته باشید.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments