ارز دیجیتال Aelf چیست؟ معرفی ارز دیجیتال الف و توکن ELF
فهرست مطالب
پذیرش فناوری بلاکچین و ارزهای دیجیتال به طور تصاعدی در حال رشد است. در ابتدای این مسیر، بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال همتابههمتا معرفی شد که آن را میتوان به عنوان یک برنامه ساده در نظر گرفت. در مرحله بعد، بلاکچین اتریوم معرفی شد که امکان ساخت برنامههای غیرمتمرکز (DApps) را از طریق قراردادهای هوشمند فراهم میسازد و اساساً به عنوان یک پلتفرم اپلیکیشن عمل میکند. با این حال، این شبکه هنوز هم با سیستمهای عامل قوی مانند ویندوز، MacOS و لینوکس که امروزه استفاده میکنیم، فاصله دارد. در واقع، سیستمهای عامل فعلی ما قادر به اجرای کارآمد برنامههای غیرمتمرکز نیستند، در حالی که بلاکچینهای فعلی نیز اشکالاتی دارند. پروژه ارز دیجیتال Aelf برای حل این مشکلات ایجاد شده است. در حالت کلی، شبکه ارز دیجیتال الف یک سیستم عامل قابلتنظیم برای بلاکچینها است. به عبارتی، هدف اصلی تیم الف این است که به عنوان «سیستم لینوکس» جامعه بلاکچین باشد. برای آشنایی بیشتر با شبکه رمزارز Aelf و توکن ELF آن با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.
ارز دیجیتال Aelf چیست؟
ارز دیجیتال Aelf یک شبکه لایه اول کاملاً غیرمتمرکز است که با هدف استفاده از فناوری محاسبات ابری برای ارائه راهحلهای بلاکچینی مقیاسپذیر برای کسبوکارها، طراحی شده است. به عبارتی، هدف اصلی ارز دیجیتال الف ارائه یک شبکه بلاکچینی قدرتمند و با پذیرش تجاری آسان، با استفاده از زنجیرههای جانبی (ساید چینها)، پردازش موازی و ارتباطات بین زنجیرهای است.
شبکه اصلی الف توسط یک مکانیسم اجماع اثبات سهام قدرت میگیرد و به همین دلیل، بلاکچین رمزارز Aelf یک شبکه کارآمد و مقیاسپذیر است. از طرفی، با استفاده از زنجیرههای جانبی، الف میتواند به صورت افقی مقیاسپذیر شود و با تفکیک منابع، از تراکم گلوگاه جلوگیری کند.
سیستم عامل رمزارز الف یک پروتکل غیرمتمرکز SaaS (نرم افزار به عنوان سیستم) است که به کسبوکارهای تجاری اجازه میدهد تا شبکه بلاکچین خود را با استفاده از زنجیرههای جانبی الف راهاندازی کنند. یک نکته جالب در مورد شبکه ارز دیجیتال Aelf این است که هر زنجیره جانبی میتواند مدل اجماع خود را انتخاب کند (اثبات سهام یا اثبات کار) و از این طریق، به کسبوکارها و شرکای تجاری انعطافپذیری بیشتری در هنگام راهاندازی زنجیره خود میدهد.
ارز دیجیتال ELF توکن بومی کل اکوسیستم الف است که از آن برای پرداخت کارمزد تراکنش، کارمزد نمایهسازی زنجیره جانبی و عملیات نودها، استفاده میشود. توکن ELF همچنین به عنوان توکن حاکمیت بلاکچین الف مورد استفاده قرار میگیرد و دارندگان میتوانند از آن برای شکل دادن به آینده شبکه و رأی دادن در مورد موضوعات مختلف، استفاده کنند.
از آنجایی که زنجیره اصلی الف از مکانیسم اجماع اثبات سهام استفاده میکند، توکن ELF همچنین میتواند برای راهاندازی یک نود اعتبارسنجی که مسئول ایمنسازی شبکه و تولید بلاکهای جدید است، به کار گرفته شود. اپراتورهای نودها در ازای ارائه این سرویس، با توکن ELF پاداش میگیرند.
در حال حاضر، توکن ELF به چهار شکل مختلف وجود دارد: به عنوان توکن اصلی در شبکه اصلی الف، به عنوان توکن ERC-20 مبتنی بر اتریوم و به عنوان توکنهای BEP-20 و BEP-2 در شبکه بایننس.
شبکه ارز دیجیتال الف چگونه کار میکند؟
چیزی که در مورد ارز دیجیتال الف منحصربهفرد است، ساختار چند لایه بلاکچین آن برای نهایی کردن تراکنشها است.
زنجیره اصلی الف
زنجیره اصلی رمزارز Aelf بلاکچین مرکزی شبکه الف است و اکثر تراکنشها را انجام میدهد. زنجیره اصلی به عنوان دفترکل تراکنشها عمل میکند و از توابع معمولی بلاکچین، مانند امور مالی غیرمتمرکز، ایجاد NFT (توکن غیرقابل تعویض) و توسعه برنامههای کاربردی، پشتیبانی میکند. زنجیره اصلی همچنین مسئول تأیید تراکنشهایی است که در زنجیرههای جانبی اجرا میشوند و همچنین، مسئولیت همگامسازی ارتباطات در سراسر اکوسیستم را بر عهده دارد.
زنجیرههای جانبی الف
زنجیرههای جانبی شبکه رمزارز الف کاملاً مستقل از یکدیگر هستند و مسئولیت اجرای برخی قراردادهای هوشمند را بر عهده دارند. هر زنجیره جانبی میتواند نودهای مستقل و مکانیسم اجماع خود را میزبانی کند و اجرا شود. این بدان معنا است که همه زنجیرههای جانبی میتوانند سرعت پردازش و توان تراکنش خود را تعیین کنند. تمام تراکنشهای انجامشده در زنجیرههای جانبی برای تأیید به زنجیره اصلی الف منتقل میشوند.
زنجیرههای جانبی ارز دیجیتال Aelf برای میزبانی راهحلهای بلاکچینی برای کسبوکارهای تجاری در نظر گرفته شدهاند و میتوانند برای شیوههای تجاری خاص مانند صدور توکن، پایگاههای اطلاعاتی بیمه و ثبت اطلاعات طراحی شوند.
زنجیرههای جانبی در بلاکچین الف به دو نوع دستهبندی می شوند:
۱) زنجیرههای جانبی داخلی: زنجیرههایی که از توکن ELF استفاده میکنند.
۲) زنجیرههای جانبی خارجی: زنجیرههایی که میتوانند به سایر شبکههای بلاکچینی گسترش یابند و از توکنهای آنها پشتیبانی کنند.
پل بین زنجیرهای الف
با گسترش دنیای بلاکچین و ارزهای دیجیتال، سازگاری بین زنجیرهای به یک فناوری ضروری تبدیل شده است که باید در هنگام توسعه بلاکچینهای جدید مورد توجه قرار گیرد. خوشبختانه تیم توسعهدهنده ارز دیجیتال الف این موضوع را در نظر گرفته و به تازگی طراحی پل الف را به پایان رسانده است. پس از تکمیل و استقرار کامل در شبکه اصلی، پل الف انتقال دو طرفه توکنها را در شبکه اصلی و بلاکچینهای EVM (سازگار با ماشین مجازی اتریوم) تسهیل میکند. این پل همچنین امکان انتقال توکنها بین زنجیره اصلی الف و زنجیرههای جانبی آن را فراهم میسازد.
تاریخچه راهاندازی توکن ELF
شبکه رمزارز Aelf در ابتدا در سال ۲۰۱۷ و توسط ما هاوبو (Ma Haobo) تأسیس شد. هاوبو یک کارشناس باتجربه در حوزه بلاکچین و یکی از اولین پذیرندگان داراییهای دیجیتال است. قبل از شروع کار اکوسیستم aelf، هاوبو مدیرعامل Hoopox بود و به عنوان مدیر ارشد فناوری Gempay و Allcoin فعالیت میکرد.
پس از دریافت بودجه در اواخر سال ۲۰۱۷، تیم توسعهدهنده الف توسعه این بلاکچین را در سال ۲۰۱۸ آغاز کرد و شبکه آزمایشی عمومی آن در ژوئن سال ۲۰۱۸ فعال شد. شبکه آزمایشی رمزارز الف قبل از اینکه شبکه اصلی آن سرانجام در دسامبر ۲۰۲۰ راهاندازی شود، چندین بار تکرار شد.
شبکه اصلی ارز دیجیتال Aelf در طول سال ۲۰۲۱ تحت آزمایشهای عملکردی و ممیزیهای امنیتی متعددی قرار گرفت. لازم به ذکر است که توکن ELF در ابتدا به عنوان یک توکن ERC-20 در شبکه اتریوم ایجاد شده بود. پس از آن و در سپتامبر سال ۲۰۲۱، امکان انتقال توکنها به شبکه اصلی فراهم شد و سرمایهگذاران توانستند توکن ELF با استاندارد ERC-20 خود را با توکن ELF در شبکه اصلی با نسبت ۱:۱ تعویض کنند و شروع به استفاده از اکوسیستم ارز دیجیتال Aelf نمایند.
توکنومیک رمزارز Aelf
ارز دیجیتال الف دارای حداکثر عرضه ۱ میلیارد توکن است که به طور کامل ضرب شده است. در نتیجه، هیچ توکن ELF جدیدی را نمیتوان از طریق استخراج ایجاد کرد.
بر اساس اطلاعاتی که در پلتفرم icodrops منتشر شده، فروش رمزارز Aelf در دسامبر ۲۰۱۷ انجام شد. به دنبال برگزاری ICO (عرضه اولیه کوین)، توکنهای ELF به صورت زیر توزیع شدند: ۱۶ درصد برای تیم، ۱۰ درصد برای مشاوران و مشارکتها، ۱۲ درصد برای پاداشدهی، ۲۵ درصد برای بنیاد الف، ۲۵ درصد برای فروش و ۱۲ درصد برای بازاریابی و ایردراپ.
همانطور که گفته شد، ۱۲ درصد از کل عرضه توکن ELF برای پاداشدهی اختصاص داده شده است. نرخ انتشار این پاداشها هر چهار سال یک بار به نصف کاهش مییابد و به این صورت، توزیع مستمر پاداشها میان اعتبارسنجها تضمین میشود.
علیرغم داشتن یک عرضه کل ثابت، توکنومیک رمزارز الف از یک مکانیک نوآورانه کاهش تورم سود میبرد. به این صورت که ۱۰ درصد از کارمزد هر تراکنش سوزانده میشود و برای همیشه از گردش خارج میگردد؛ در حالی که ۹۰ درصد باقیمانده از کارمزد تراکنشها دوباره در استخر پاداش توزیع میشود. اگر آدرس گیرنده روی زنجیره جانبی الف تنظیم شود، ۹۰ درصد باقیمانده نیز سوزانده خواهد شد. این مکانیسم توکنسوزی با کاهش عرضه در گردش توکن ELF، با گذشت زمان میتواند باعث افزایش قیمت آن نیز بشود.
رمزارز الف را از کجا بخریم و کجا ذخیره کنیم؟
ارز دیجیتال Aelf را میتوان در صرافیهای رمزارزی شناختهشدهای مانند بایننس (Binance)، یونیسواپ (Uniswap)، کوکوین (KuCoin)، اوکیایکس (OKX)، هوبی (Huobi)، Gate.io و غیره، خرید و فروش کرد.
از طرفی، همانطور که گفته شد، ارز دیجیتال الف به عنوان یک توکن ERC-20 در شبکه اتریوم نیز وجود دارد. این بدان معنا است که تمام کیف پولهای معتبر پشتیبانیکننده از اتریوم، از توکن ELF نیز پشتیبانی میکنند؛ از جمله: کیف پولهای تراست والت (Trust Wallet)، متامسک (MetaMask)، اکسودوس (Exodus) و کیف پولهای سخت افزاری همچون لجر نانو (Ledger Nano) و ترزور (Trezor).
تاریخچه قیمت ارز دیجیتال Aelf
دادههای تاریخی نشان میدهند که رمزارز الف در ۲۱ دسامبر سال ۲۰۱۷ و با قیمت ۱٫۰۹ دلار شروع به کار کرد. این رمزارز در اولین ماه معرفی خود به بازار، با استقبال بالایی از سوی معاملهگران مواجه شد و قیمت آن تقریباً تا سه برابر افزایش یافت. تا ۷ ژانویه سال ۲۰۱۸، قیمت ارز دیجیتال Aelf به بالاترین سطح تاریخی خود در ۲٫۹۷ دلار رسید.
با این حال، از اواخر ژانویه سال ۲۰۱۸، قیمت ارز دیجیتال الف شروع به ریزش کرد و تا اوایل ماه آوریل همان سال، به ۰٫۵۳ دلار کاهش یافت. اگرچه تا ۳۰ آوریل ۲۰۱۸، قیمت توکن ELF دوباره تا ۲٫۰۸ دلار صعود کرد، اما از ماه می ۲۰۱۸ به بعد، این رمزارز شاهد فشار فروش سنگینی بود. دادههای بازار نشان میدهند که رمزارز Aelf برای ۹ ماه متوالی، از می ۲۰۱۸ تا ژانویه ۲۰۱۹، یک روند نزولی را در پیش گرفت.
علیرغم بهبودی نسبی در ماههای بعد، ارز دیجیتال Aelf نتوانست بهبودی خود را حفظ کند و در مارس ۲۰۲۰ به پایینترین سطح تاریخی خود در ۰٫۰۳۱۵ دلار سقوط کرد. اما از آن زمان به بعد، قیمت توکن ELF به تدریج بهبود یافت. در سپتامبر ۲۰۲۱ و در بحبوحه رشد بازار ارزهای دیجیتال، قیمت ارز دیجیتال الف هم تا ۱٫۳۸ دلار افزایش یافت که بالاترین قیمت این رمزارز از ماه می ۲۰۱۸ بود.
در سال ۲۰۲۲ و با بدتر شدن شرایط اقتصاد کلان، بازار ارزهای دیجیتال وارد یک روند نزولی شد و توکن ELF هم از این قضیه مستثنی نبود. بر اساس دادههای بازار، این ارز دیجیتال سال ۲۰۲۲ را با قیمت ۰٫۱۵۶ دلار (زیان سالانه حدودا ۵۸ درصدی) به پایان رساند.
در زمان نگارش این مقاله (جولای ۲۰۲۳)، قیمت رمزارز Aelf کمی بهبود یافته و در محدوده قیمتی ۰٫۲۸ دلار معامله میشود. با این حال، این ارز دیجیتال نزدیک به ۹۰ درصد با اوج تاریخی خود فاصله گرفته است.
پیش بینی قیمت ارز دیجیتال Aelf
تحلیلگران پلتفرم priceprediction.net پیشبینی میکنند که رمزارز الف سال ۲۰۲۳ را با قیمت ۰٫۳۴ دلار به پایان برساند. آنها همچنین متوسط قیمت ارز دیجیتال Aelf برای سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ را به ترتیب برابر با ۰٫۵۱ و ۰٫۷۴ دلار پیشبینی کردهاند. آنها همچنین پیشبینی میکنند که متوسط قیمت توکن ELF تا سال ۲۰۳۰، به محدوده ۵٫۴۵ دلار افزایش یابد.
خلاصه مطلب
در این مقاله، به معرفی رمزارز Aelf پرداختیم. همانطور که گفته شد، شبکه بلاکچین الف یک اکوسیستم منحصربهفرد است که طیف متنوعی از ابزارها را ارائه میدهد. هدف شبکه رمزارز الف نه تنها ارائه راهحلهای بلاکچینی مقیاسپذیر به کاربران و شرکتهای تجاری است، بلکه چارچوبی را هم برای کسبوکارها فراهم میکند تا شبکههای خودشان را بسازند. از آنجایی که این پروژه، مهمترین چالشهای دنیای بلاکچین را هدف قرار داده، میتوان انتظار داشت که ارز دیجیتال Aelf آینده روشنی را در پیش رو داشته باشد. با این حال، نباید فراموش کرد که ارز دیجیتال الف در این مسیر، رقبای بزرگ و قدرتمندی همچون اتریوم و پالیگان دارد. بنابراین، برای اینکه شبکه توکن ELF بتواند جایگاه خود را در بازار حفظ نماید، باید برنامههای بیشتری را میزبانی کرده و کاربران بیشتری را جذب کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید