علت رشد ۲ هزار درصدی لونا چه بود؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه

پس از سقوط بزرگ ارز دیجیتال بلاکچین ترا (LUNA) که جامعه ارزهای دیجیتال را شوکه کرد، این رمزارز اکنون شاهد یک رشد قیمتی است؛ چون برخی از سرمایه‌گذاران روی احیا و بازگشت آن شرط می‌بندند.

Ramzarzسود‌های بی‌پایان!
خرید میم‌کوین‌های کمیاب و انفجاری بدون کارمزد، فقط در ارزپلاس!

خرید سریع

به گزارش سایت فاین‌بولد، لونا توکنی است که در کنار استیبل کوین الگوریتمی ترا یو اس دی (UST) توسط تیم ترا توسعه یافته تا ارزش این استیبل کوین را در ۱ دلار حفظ کند. در روزهای ۹ تا ۱۴ ماه مِی، استیبل کوین UST بیش از ۸۵ درصد از ارزش خود را از دست داد و قیمت آن از ۱ دلار به ۰٫۱۵ دلار سقوط کرد.

luna-is-pumping-days-after-collapse
نمودار قیمت ۳۰ روزه استیبل کوین UST.

به دنبال سقوط ارزش استیبل کوین UST، ارز دیجیتال لونا نیز با افت قیمت حتی به مراتب بیشتری مواجه شد. داده‌های بازار نشان می‌دهند که قیمت LUNA حدود ۹۹ درصد ارزش خود را از دست داد و از ۶۲ دلار در ۹ مِی به کمتر از یک سنت در ۱۴ مِی کاهش یافت.

luna-is-pumping-days-after-collapse
نمودار قیمت ۳۰ روزه ارز دیجیتال لونا.
بر اساس داده‌های منتشرشده توسط پلتفرم کوین گکو (Coingecko)، قیمت رمزارز LUNA روز گذشته بیش از ۳۶۴ درصد افزایش یافت و به ۰٫۰۰۰۷ دلار رسید. در یک مقطع زمانی، ارزش این توکن حتی تا ۲ هزار درصد هم رشد داشت.

این رشد قیمتی را می‌توان به مشکلات موجود در بخش معاملات شورت LUNA نسبت داد، با توجه به این‌که بسیاری از صرافی‌های بزرگ معاملات مارجین این رمزارز را به حالت تعلیق درآورده‌اند و در حال حاضر، هیچ نشانه‌ای از آغاز مجدد این معاملات وجود ندارد.

افزایش قیمت ترا همچنین با عذرخواهی دو کوان، بنیانگذار ترا، از سرمایه‌گذاران و جامعه LUNA همزمان شد. کوان در توییتی نوشت که برخلاف سایر کلاهبرداری‌های رمزارزی که در آن بنیانگذاران قبل از کاهش ارزش دارایی‌ها سود زیادی کسب می‌کنند، از این سقوط سودی نبرده است.

در پاسخ به سقوط لونا، تیم ترا تصمیم گرفته تا همراه با سرمایه‌گذارانی که امیدوارند از این سقوط سود ببرند، شبکه بلاکچین خود را دوباره راه‌اندازی کند.

در این میان، برخی از کاربران اکنون ترا را به میم کوین‌هایی مانند شیبا اینو (SHIB) تشبیه می‌کنند که ارزش آن در سال ۲۰۲۱ افزایش قابل‌توجهی داشت. به دلیل وحشت ناشی از فروپاشی ترا، این نگرانی وجود دارد که رمزارزهایی مانند SHIB نیز ممکن است به دلیل عدم وجود کاربرد واقعی و تسلط نهنگ‌ها، به چنین سرنوشتی دچار شوند.

در پی سقوط ترا، همچنین مشخص شد که کوان سابقه‌ استیبل کوین‌های شکست‌خورده را در پرونده خود دارد – از جمله استیبل کوین Basis Cash که قرار بود با دلار آمریکا پشتیبانی شود.

از قضا، هشت روز قبل از سقوط LUNA، کوان در مصاحبه‌ای پیش‌بینی کرده بود که ۹۵ درصد از شرکت‌های فعال در حوزه کریپتو، شکست می‌خورند و اظهار داشت:

مشاهده مرگ شرکت‌ها، یک سرگرمی است.

به طور کلی، سقوط LUNA باعث از بین رفتن سرمایه بسیاری از کاربران شده است. به عنوان مثال، یکی از یوتیو‌برهای محبوب بریتانیایی که ۲٫۸ میلیون دلار در LUNA سرمایه‌گذاری کرده بود، اکنون ارزش سرمایه‌اش به کمتر از هزار دلار کاهش یافته است.

پس از سقوط ترا، بسیاری صرافی‌ها در حال حذف دارایی‌های اکوسیستم ترا هستند و کوین بیس هم یکی از آنهاست. این صرافی به تازگی اعلام کرده که در تاریخ ۲۷ مِی، رمزارزهای شبکه ترا را از پلتفرم‌های معاملاتی خود حذف خواهد کرد.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رأی
Inline Feedbacks
View all comments

کوان یک ایده درست درمون ارایه بده ولوناروازابن وضعیت نجات بده که نابود شدیم رفت به قول ماایرانیهاهیچ دردی نیست که درمون نداشته باشه پس دست به دست اساتید بزرگ رمزارزلونارودوباره به اوج لیاقتش برسونید کارنشدنداره ……

کوان پیغام شمارا دید و سلام مخصوص رساند گفت چشم