قانون مربوط به جرائم قمار و شرطبندی اصلاح شد؛ تشدید مجازات در صورت استفاده از رمزارزها!
در جلسه اخیر کارگروه تعیین محتوای مجرمانه با ریاست حجتالاسلاموالمسلمین موحدی، دادستان کل کشور و با حضور تمامی اعضا، به بهروزرسانی فهرست مصادیق محتوای مجرمانه مرتبط با جرائم قمار، شرطبندی و بختآزمایی در فضای مجازی پرداخته شد.
بر این اساس، هرگونه فعالیت قمار، شرطبندی یا بختآزمایی در محیط آنلاین که به منظور انجام اعمال مجرمانه از حساب بانکی، ابزار پذیرش، درگاه پرداخت الکترونیکی یا ابزار پرداخت الکترونیکی استفاده شود، در صورت عدم اطلاعرسانی به مراجع قضائی جرم تلقی میشود.
این اصلاحات در مواد ۷۰۵ تا ۷۱۱ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) به بند “ن” اضافه شده و تصویب شدهاند که به شرح زیر است:
«بند «ن» فهرست مصادیق محتوای مجرمانه: جرائم مرتبط با قمار، شرطبندی و بختآزمایی در فضای مجازی
ن -۱: هرگونه قمار، شرطبندی یا بختآزمایی در فضای مجازی – وفق ماده ۷۰۵
ن-۲: دایرکردن یا اداره (هرگونه زمینهای) در فضای مجازی برای ارتکاب قمار، شرطبندی و بختآزمایی – وفق ماده ۷۰۶
ن-۳: تولید، معامله، عرضه و نگهداری ابزار مخصوص قمار، شرطبندی و بختآزمایی رایانهای – وفق ماده ۷۰۸
ن-۴: قبول خدمت در فضای مجازی برای ارتکاب قمار، شرطبندی و بختآزمایی – وفق بند ۱ ماده ۷۰۹
ن-۵: کمک به دایرکننده یا ادارهکننده (هرگونه زمینهای) در فضای مجازی برای ارتکاب قمار، شرطبندی و بختآزمایی – وفق بند ۱ ماده ۷۰۹
ن-۶: معاونت با اقداماتی از قبیل طراحی، ساخت، نگهداری، پشتیبانی یا راهاندازی در تأسیس، اداره یا دایر کردن مراکز قمار، شرطبندی و بختآزمایی در فضای مجازی – وفق بنده ۱ ماده ۷۰۹
ن-۷: تبلیغ یا ترویج قمار، شرطبندی و بختآزمایی در فضای مجازی یا تشویق یا دعوت افراد به آن به هر نحو – وفق بنده ۲ ماده ۷۰۹
ن-۸: در اختیار قراردادن حساب بانکی، ابزار پذیرش، درگاه پرداخت الکترونیکی یا ابزار پرداخت الکترونیکی برای ارتکاب اعمال مجرمانه مذکور در مواد ۷۰۵ تا ۷۰۹ قانون مجازات اسلامی تعزیرات – وفق بنده ۳ ماده ۷۰۹
به این ترتیب، هر شخصی که حساب بانکی یا ابزار پذیرش از قبیل پایانه فروشگاهی یا درگاه پرداخت الکترونیکی یا ابزار پرداخت الکترونیکی از قبیل کارت بانکی خود را با علم و آگاهی جهت ارتکاب اعمال مجرمانه مذکور در مواد (۷۰۵) تا (۷۰۹) این قانون در اختیار مرتکب قرار دهد، به مجازات معاونت در آن جرم محکوم و به مدت یک تا دو سال از دریافت یا استفاده از ابزارهای مذکور محروم میشود.
لازم به ذکر است که در صورت ارتکاب جرائم مذکور در مواد (۷۰۵) تا (۷۰۹) این قانون با استفاده از ارزهای الکترونیکی یا رمزارزها، مجازات مرتکب یک درجه تشدید میشود.
ن- ۹: اطلاع نداشتن فوری هر یک از ارائهدهندگان خدمات ارتباطی یا خدمات پرداخت یا عملیات بانکداری الکترونیکی از قبیل بانکها و کارورهای مخابراتی به مراجع قضائی پس از اطلاع از فعالیت مجرمانه موضوع مواد ۷۰۵ تا ۷۰۹ قانون مجازات تعزیرات در زمینه ارائه خدمات خود – وفق ماده ۷۱۱.»
دیدگاه خود را ثبت کنید
مگه بچه ایم توامریکا واروپا طرف چند ملیون دلارمیبره نمی تونن پیداش کنن حالا اینا با یه قانون من دراوردی و دم ودستگاه قدیمی میخوان کیف پولارو ردیابی کنن اگه اینکاره نبودم میترسیدم
این چه قانونی داریم کجای دنیاتوپ ول خودت ببازی جرم چرا شما فتوای الکی میدید. معنی جرم چیست. زیرپا گذاشتن قانون خورد مال مردم اختلال تو اقتصاد کشور همه چی ۱۰۰برابرگرون شده راه انداختن جنگ تودنیا۱۵سال زندان بودم الان نمیدونم چه کاری بکنم.
چرا تو کشور ما اولویت بندی نداریم واقعا؟ الان مشکل کشور ما فقط اینه! این همه مشکل و قانون های بیخود داریم به جایی که اونارو بیان اپدیت کنن گیر دادن به چی!
جوری حرف میزنید وقانون میسازید که ادم خنده اش میگیره .دوسال پیش یکی از صرافی براش تتر انتقال دادم وبااینکه خودم مشخصاتش با کد ملیش و آدرس کیف پولش و… را دادم به پلیس فتا و از اوشکایت کردم تا حالا نتونستید کاری کنید.
خودشون هم میدونن از طریق واریز رمز ارز نمی تونن طرف رو بگیرن دارن می ترسونن که با ارز دیجیتال پرداخت بشه تشدید میشه به هیچ عنوان از طریق ارز دیجیتال واریز بشه نمی توانند ثابت کنند اینو مطمئن باشید