سقوط بیت کوین به زیر ۳۵ هزار دلار | ۵۰۰ میلیون دلار قرارداد آتی لیکوئید شد!
در تاریخ ۱۷ ژانویه، با سقوط دوباره قیمت بیت کوین (BTC) به کمتر از ۳۵ هزار دلار، بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار از قراردادهای آتی این ارز دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته لیکوئید شد.
دلیل لیکوئید شدن این حجم از معاملات چیست؟
در یک شبانه روز، قیمت بیت کوین توانست با ۶٫۷ درصد رشد از ۳۵،۵۰۰ دلار به نزدیک ۳۸ هزار برسد. در همین حال، نرخ بودجه بازار آتی به شدت افزایش یافت که نشاندهنده یک بازار با لوریج بیش از حد (overleveraged) است.
در صرافیهای رمزارزی بزرگ، نرخ بودجه قراردادهای آتی دائمی بیت کوین به حدود ۰٫۰۷ درصد رسید. با توجه به این که، نرخ بودجه متوسط به طور معمول در حدود ۰٫۰۱ درصد متغیر است، بازار آتی در مسیر صعود قیمت بیت کوین به ۳۸هزار دلار، بیش از حد شلوغ بود.
به همین ترتیب، قیمت بیت کوین زمانی شروع به کاهش کرد که چندین سفارش فروش بزرگ بالاتر از ۳۸ هزار دلار وارد بازار شدند. بنابراین، فعالیت بیش از حد در بازار آتی، اصلاح قیمت بیت کوین را تشدید کرد.
البته در حالت کلی، لیکوئید شدن ۵۰۰ میلیون دلار از قراردادهای آتی در مقایسه با هفته گذشته، رقم زیادی نیست. بیت کوین در روزهای اوج خود، شاهد لیکوئید شدن یک میلیارد دلار از قراردادهای آتی خود نیز بوده است.
قدم بعدی برای بیت کوین چیست؟
شاخصهای تکنیکال نشان میدهند که در صورت سقوط بیشتر قیمت بیت کوین، سطوح حمایتی بعدی ۳۴ هزار دلار، ۳۲،۵۰۰ دلار و ۳۰ هزار دلار هستند. از سوی دیگر، بیت کوین برای این که بتواند دوباره سطح ۴۰ هزار دلار را پس بگیرد، باید بر سطوح مقاومتی ۳۵،۶۰۰ دلار، ۳۶،۶۰۰ دلار، ۳۷،۱۵۰ دلار و ۳۸ هزار دلار غلبه کند.
این ارز دیجیتال، در حال حاضر با قیمت ۳۵،۲۸۵ دلار معامله میشود که نسبت به ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۷ درصد افت داشته است.
نکته جالب توجه این که، افت اخیر قیمت بیت کوین باعث کاهش بهره باز بازار آتی و عقبنشینی معاملهگران نشده است. تعداد زیادی از معاملهگران همچنان در بازار معاملات آتی روی بیت کوین شرطبندی می کنند که این امر، احتمال یک فشار خرید دیگر را افزایش میدهد.
یک معاملهگر با نام مستعار Salsa Tekila معتقد است که اگر قیمت بیت کوین به کمتر از ۳۰ هزار دلار سقوط کند، این ارز دیجیتال وارد بازار خرسی خواهد شد. از این رو، در کوتاه مدت، حفظ سطح ۳۰ هزار دلار به عنوان سطح حمایتی اصلی برای بیت کوین، بسیار مهم است.
علاوه بر این، کی یانگ جو (Ki Young Ju)، مدیر عامل شرکت تحلیلی کریپتوکوانت (CryptoQuant) اعلام کرد که بهره باز بازارهای آتی همچنان در حال افزایش است. از طرفی، سیگنالهای درون زنجیرهای که نشاندهنده تقاضای خریداران هستند، در چند روز گذشته راکد بودهاند. به گفته یانگ جو، با توجه به فعالیت بالای بازار مشتقات و رکود سیگنال خرید، وضعیت فعلی بازار نامشخص است و بیت کوین ممکن است دوباره سطح ۳۰ هزار دلار را آزمایش کند.
طبق گزارشها، معاملهگران بایننس (Binance)، بزرگترین بازار آتی از لحاظ بهره باز، هفته گذشته از لوریج پایینتری استفاده کردهاند. این امر، نشاندهنده افزایش سطح ترس در بازار و عدم اطمینان در روند کوتاه مدت قیمت بیت کوین است.
با این حال، برخی از معاملهگران در مورد روند قیمت بیت کوین در میان مدت همچنان خوشبین هستند و معتقدند که پولبک فعلی از سطح ۴۰ هزار دلار، نه تنها انتظار میرفت، بلکه برای ایجاد یک بازار سالم ضروری بود.
رشد آلت کوینها و کاهش تسلط بیت کوین بر بازار!
قیمت ارز دیجیتال بیت کوین برای دومین بار در ۳ روز گذشته به کمتر از ۳۵ هزار دلار کاهش یافت. از سوی دیگر، اگرچه بیشتر آلت کوینها نیز در وضعیت قرمزی به سر میبرند، اما رشد چشمگیر کاردانو (ADA) و ثبت رکورد توسط پولکادات (DOT)، باعث کاهش تسلط بیت کوین بر بازار تا حدود ۶۶٫۵ درصد شده است.
پولکادات، در آخرین رالی صعودی خود توانست رکورد دیگری را بالاتر از ۱۹ دلار ثبت کند. در مقیاس هفتگی، پولکادات بیش از ۸۳ درصد رشد داشته و حتی توانسته است با پیشی گرفتن از ریپل (XRP)، جایگاه چهارم بازار ارزهای دیجیتال را از آن خود کند.
از سوی دیگر، کاردانو با حدود ۱۰ درصد رشد در ۲۴ ساعت گذشته، در حال حاضر با قیمت ۰٫۳۷ دلار معامله میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید