هشدار شرکت ترزور مبنی بر وجود یک برنامه جعلی در گوگل پلی!

زمان مطالعه: 4 دقیقه

ترزور (Trezor)، یکی از بزرگترین ارائه‌دهندگان کیف پول‌های سخت افزاری برای ارزهای دیجیتال، از وجود یک برنامه جعلی برای کیف پول خود در فروشگاه گوگل پلی (Google Play)، هشدار داده است.

به گفته ترزور، این برنامه جعلی و مخرب است و هیچ ارتباطی با ترزور یا ساتوشی لبز (SatoshiLabs)، شرکت سازنده کیف پول‌های سخت افزاری ترزور، ندارد.

ترزور با انتشار این اطلاعیه در تاریخ ۱۸ ژانویه، از مشتریان خود خواست که این برنامه مخرب را نصب نکنند و یک بار دیگر، به کاربران یادآوری کرد که هرگز نباید عبارت بازیابی کیف پول خود را با افراد دیگر به اشتراک بگذارند.

ترزور همچنین یک راهنمای کوتاه در مورد استفاده از کیف پول ترزور در تلفن‌های همراه اندرویدی را در اختیار کاربران خود قرار داده است. در این راهنما، برنامه‌های Mycelium، Sentinel و Walleth، به عنوان برنامه‌های شخص ثالث اصلی برای کیف پول ترزور معرفی شده‌اند.

گزارش شده است که تا تاریخ ۱۸ ژانویه، این برنامه بیش از هزار بار دانلود شده است. همچنین، حدود ۲۰۰ نظر برای این برنامه ثبت شده که بیشتر آنها، در مورد کلاهبردار بودن آن است. در زمان انتشار این خبر، به نظر می‌رسد که برنامه مذکور از فروشگاه گوگل پلی حذف شده است.

این اولین بار نیست که یک برنامه جعلی برای کیف پول ترزور در فروشگاه گوگل پلی لیست می‌شود. در ماه مه سال ۲۰۱۹ میلادی نیز، گزارش‌هایی مبنی بر وجود یک برنامه مخرب و جعلی برای این کیف پول منتشر شده بود. این برنامه توسط محققان امنیتی شرکت ای‌ست (ESET) شناسایی شد. در آن زمان، این محققان اظهار داشتند که با رشد صنعت ارزهای دیجیتال، برنامه‌های كلاهبرداری بیشتری وارد فروشگاه‌ برنامه‌های اندرویدی خواهند شد.

علاوه بر این، کلاهبرداران آنلاین سایر شرکت‌های معروف در حوزه ارزهای دیجیتال را نیز هدف قرار داده‌ و با راه‌اندازی برنامه‌های جعلی، سعی در سرقت دارایی کاربران دارند. در ماه مه سال ۲۰۲۰، یک محقق امنیتی ۲۲ افزونه مخرب را برای مرورگر گوگل کروم شناسایی کرد که ادعا می‌کردند توسط شرکت‌های رمزارزی مانند لجر (Ledger)، بزرگترین رقیب ترزور و متامسک (MetaMask)، یکی از کیف پول‌های شناخته‌شده برای اتریوم (ETH)، منتشر شده‌اند.

کاهش قابل توجه جرایم مربوط به ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۰ میلادی!

ارزهای دیجیتال به دلیل ماهیت ناشناس و سهولت استفاده از آنها، همیشه برای مجرمان سایبری جذاب بوده‌اند. اما خبر خوب این که، جرایم مربوط به ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۰ به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

بر اساس گزارش جدید شرکت تجزیه و تحلیل ارزهای دیجیتال چین‌آنالیز (Chainalysis)، علی‌رغم رشد بیش از ۳۰۰ درصدی بیت کوین (BTC) در سال ۲۰۲۰، جرایم مربوط به ارزهای دیجیتال بیش از ۵۳ درصد کمتر شده است.

به گفته چین‌آنالیز، در سال ۲۰۲۰، تنها ۰٫۳۴ درصد (۱۰ میلیارد دلار) از کل معاملات ارزهای دیجیتال مربوط به فعالیت‌های غیرقانونی بوده است. این در حالی است که در سال ۲۰۱۹، این رقم برابر با ۲٫۱ درصد (۲۱٫۴ میلیارد دلار) گزارش شده بود.

کاهش تعداد جرایم مربوط به ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۰.

با این حال، به گزارش چین‌آنالیز، در سال ۲۰۲۰ تعداد حملات باج‌افزاری به صورت قابل توجهی افزایش یافته است. اگرچه باج پرداختی در قالب ارزهای دیجیتال در سال گذشته، تنها ۷ درصد (کمتر از ۳۵۰ میلیون دلار) بوده است، اما این رقم در مقایسه با سال ۲۰۱۹، ۳۱۱ درصد بیشتر شده است.

رشد قابل توجه تعداد حملات باج‌افزاری در سال ۲۰۲۰.

در سال ۲۰۲۰، مهاجمان با حملات باج‌افزاری توانستند شرکت‌ها و دانشگاه‌های بزرگ ایالات متحده، بیمارستان‌ها و حتی دولت‌های محلی را هدف قرار داده و در ازای باز کردن قفل فایل‌های حساس آنها، مقادیر زیادی بیت کوین درخواست کنند.

با این حال، چین‌آنالیز اعلام کرد که به دلیل عدم گزارش چنین حملاتی، به ویژه در ماه‌های پایانی سال، رقم گزارش‌شده می‌تواند به طور قابل توجهی بیشتر باشد.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments