ریپل توسط خزانه داری انگلیس به رسمیت شناخته شد!

زمان مطالعه: 3 دقیقه

وزارت خزانه‌داری انگلیس در جدیدترین سند خود که در آن به رویکرد نظارتی این کشور در مورد دارایی‌های رمزارزی و استیبل کوین‌ها می‌پردازد، ارز دیجیتال ریپل (XRP) را یک توکن مبادلاتی معرفی کرده است.

به گفته این وزارت‌خانه، ریپل دقیقاً مانند بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH)، به عنوان یک توکن مبادلاتی شناخته می‌شود که کاربرد اصلی آن، مبادله است. در این سند، این گروه از دارایی‌های رمزارزی نه توکن پول الکترونیکی هستند و نه توکن اوراق بهادار، بلکه به عنوان توکن‌های مبادلاتی طبقه‌بندی می‌شوند که خود، زیرمجموعه‌ای از توکن‌های تنظیم‌‌نشده است.

در این سند آمده است:

توکن‌های مبادلاتی، توکن‌هایی هستند که در درجه اول به عنوان ابزاری برای مبادله استفاده می‌شوند. ارزهای دیجیتال شناخته‌شده‌ای مانند بیت کوین، اتریوم و ریپل، در این گروه قرار می‌گیرند.

در قانون انگلیس، توکن‌های اوراق بهادار ویژگی‌های مشابهی با سرمایه‌گذاری‌های مشخص، مانند سهام یا اوراق قرضی-بدهی دارند. بر اساس تعریف‌های وزارت خزانه‌داری انگلیس، توکن‌های اوراق بهادار، شکل دیجیتالی و توکنیزه‌شده اوراق بهادار سنتی هستند. بنابراین، بر اساس قوانین و تعاریف این کشور، ریپل یک توکن اوراق بهادار محسوب نمی‌شود.

سند منتشرشده توسط خزانه‌داری انگلیس، با استانداردهای مرجع راهبرد امور مالی این کشور (FCA) نیز مطابقت دارد. بر اساس دستورالعمل‌های FCA، برخی از توکن‌ها می‌توانند به صورت ترکیبی نیز عمل کرده و در بازه‌های زمانی مختلف، در دسته‌های مختلفی قرار بگیرند. به عنوان مثال، یک توکن ممکن است در ابتدا برای جذب سرمایه و سپس، به عنوان وسیله‌ای برای مبادله استفاده شود.

شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده از ریپل

شایان ذکر است که انتشار این سند و معرفی ریپل به عنوان یک توکن مبادلاتی در آن، زمانی رخ می‌دهد که شرکت ریپل با چالش شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) از آن، دست و پنجه نرم می‌کند. همان‌طور که پیش‌تر گزارش شده بود، این کمیسیون از شرکت ریپل و دو تن از مدیران آن، به‌دلیل فروش غیرمجاز اوراق بهادار در قالب ارز دیجیتال ریپل و جمع‌آوری بیش از ۱٫۳ میلیارد دلار سرمایه از این طریق، شکایت کرده است.

به دنبال تشکیل پرونده برای ریپل، قیمت ارز دیجیتال ریپل افت قابل‌توجهی را تجربه کرده است. علاوه بر این، صرافی‌های بسیاری از جمله کوین‌بیس (Coinbase) و بخش آمریکایی بایننس (Binance.US)، از توقف معاملات این ارز دیجیتال و حذف آن از فهرست دارایی‌های تحت پشتیبانی خود، خبر داده‌اند.

شرکت ریپل در دفاع از خود، با اشاره به طبقه‌بندی توکن ریپل توسط تنظیم‌کننده‌های مالی انگلیس، خواستار افزایش وضوح نظارتی در ایالات متحده شده است. ریپل استدلال می‌کند:

این دادخواست تاکنون تعداد بی‌شماری از سرمایه‌گذاران خرده‌فروشی و بی‌گناه XRP را که هیچ ارتباطی با ریپل ندارند، تحت تأثیر قرار داده است.

روابط دوستانه ریپل با انگلیس

پیش از این، برد گارلینگهاوس (Brad Garlinghouse)، مدیر عامل شرکت ریپل، از انگلیس به‌دلیل دستورالعمل‌های نظارتی آن در مورد ارزهای دیجیتال تعریف و تمجید کرده بود و گفته بود که بر خلاف ایالات متحده، انگلیس طبقه‌بندی روشن و شفافی در مورد این صنعت دارد.

علاوه بر این، ریپل و بانک مرکزی انگلیس نیز مدت‌هاست که با یکدیگر همکاری داشته و این بانک، از فناوری ریپل در سیستم تسویه حساب ناخالص آنی (RTGS) خود استفاده می‌کند. سیستم تسویه حساب ناخالص آنی، یک سیستم انتقال وجه است که امکان انتقال ارزهای فیات و اوراق بهادار را به صورت آنی فراهم می‌کند.

به‌دلیل عدم شفافیت نظارتی و به دنبال شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده، ریپل به فکر خروج از این کشور افتاده است. انگلیس، یکی از کشورهایی است که ریپل برای انتقال مقر اصلی خود به آن، در نظر گرفته است.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments