برت هیث: ارزهای دیجیتال عامل اصلی بحران مالی بعدی خواهند بود!

زمان مطالعه: 3 دقیقه

برت هیث (Brett Heath)، مدیر عامل شرکت متالا رویالتی اند استریمینگ (Metalla Royalty & Streaming)، هشدار داده است که ارزهای دیجیتال عامل اصلی بحران مالی بعدی خواهند بود و به این ترتیب، ارزش ذاتی بیت کوین (BTC) را زیر سوال برد.

متالا رویالتی اند استریمینگ یک شرکت کانادایی است که در سال ۱۹۸۳ میلادی تاسیس شده و ارزش خالص دارایی‌ آن حدود نیم میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. متالا از طریق حق امتیاز و استریمینگ طلا و نقره، امکان سرمایه‌گذاری در فلزات گران‌بها را فراهم می‌کند.

هیث در گفتگوی جدید خود، ارزهای دیجیتال را با سقوط ناشی از فناوری در اوایل دهه ۲۰۰۰ و بحران وام مسکن در سال ۲۰۰۸ مقایسه و خاطرنشان کرد:

هنگامی که به چند دهه گذشته نگاه می‌کنیم و همه بحران‌های مالی رخ‌داده را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که همه آنها دو چیز مشترک دارند و یکی از آنها، پذیرش گسترده یک محصول مالی جدید یا یک فناوری جدید است که به خوبی درک نشده است. مثلا در بحران وام مسکن در سال ۲۰۰۸، اوراق بهادار با پشتوانه وام رهنی و تعهد بدهی وثیقه‌دار به صورت گسترده پذیرفته شده بود و به دنبال آن، یک بحران مالی بزرگ ایجاد شد.

هیث ارزهای دیجیتال را به عنوان «مجوز بخش خصوصی برای چاپ پول» توصیف کرد و میزان نقدینگی را که از طریق آنها از ابتدای سال ۲۰۲۰ به بازار واریز شده است، زیر سوال برد.

هیت مقایسه‌ای را نیز با حجم کل پول در گردش (M1) ایالات متحده انجام داد و خاطرنشان کرد که از ژانویه سال ۲۰۲۰، این رقم چهار و نیم برابر افزایش یافته است. بر اساس اطلاعات فدرال رزرو، M1 از ۴٫۰۱۸ میلیارد دلار در ژانویه سال ۲۰۲۰ به حدود ۱۸٫۹۳۵ میلیارد دلار در آوریل سال جاری رسیده است. هیث تاکید کرد:

این یک افزایش شگفت‌آور است که در مدت زمان کوتاهی اتفاق افتاده است. اما اگر به ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال در همان بازه زمانی نگاه کنید، می‌بینید که ده برابر شده است.

به نظر می‌رسد هیث در مورد ریسک سیستماتیک ناشی از سرمایه‌گذاری انبوه در یک کلاس دارایی نگران است که احساس می‌کند هیچ ارزش ذاتی ندارد و نتیجه نهایی آن، سقوط مشابهی با بحران فناوری در اوایل دهه ۲۰۰۰ خواهد بود. او می‌گوید:

وقتی این میزان سرمایه در کیف پول‌های دیجیتال سراسر جهان از بین رود، عواقب مالی قابل‌توجهی را به همراه خواهد داشت.

به نظر می‌رسد هیث از این پیش‌بینی که «بیت کوین به عنوان ابزاری برای ذخیره ارزش سرانجام از طلا پیشی خواهد گرفت»، مات و مبهوت مانده است. وی همچنین این موضوع را که محدود بودن حداکثر عرضه بیت کوین به ۲۱ میلیون واحد به آن ارزش می‌بخشد، زیر سوال برد و به سایر ارزهای دیجیتال با ارزش کمتر که به گفته وی با فناوری بهتری پشتیبانی می‌شوند، اشاره کرد:

بسیاری از ۱۰ هزار توکن و کوینی که امروزه وجود دارند، از فناوری بهتر، حریم خصوصی بهتر و انرژی بسیار کمتری استفاده می‌کنند. وقتی همه این‌ها وجود دارند، ارزش بیت کوین به چیست و آیا ارزش آن واقعی است؟

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments