آیا استخراج رمزارز صنعتی رو به مرگ است؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه

استخراج رمزارز همواره یک مسئله ضد زیست محیطی بوده که نمی‌توان منکر تأثیرات مخرب آن روی کره زمین شد. از این رو، برخی از دولت‌های جهان سعی کردند به کلی فرآیند استخراج رمزارز را ممنوع کنند ولی افزایش محبوبیت دنیای کریپتو، مانع از این کار شده است.

حالا سوال اینجاست که اگر تکنولوژی رمزارزها به تأثیرات مخرب خود روی محیط زیست ادامه دهد، استخراج آن‌ها ادامه خواهد یافت؟ و یا قبل از اینکه دولت‌ها دوباره حملات خود به سمت کریپتو را شروع کنند، فرآیند استخراج رمزارز به مرور زمان تغییر شکل خواهد داد و خود را محیط زیست سازگار خواهد کرد؟

جنگ با استخراج رمزارز

چین پرچمدار ممنوعیت فعالیت‌های کریپتویی است و جنگ بین دولت چین و فعالان این صنعت، رفته رفته شدیدتر هم شده است. سال گذشته بود که چین به طور کلی استخراج بیت کوین (BTC)، معاملات و ارائه خدمات کریپتویی را ممنوع کرد و دولت چین هم دلیل این اقدام خود را کاهش تأثیرات مخرب صنعت کریپتو روی محیط زیست اعلام کرد. چیزی که مشخص است، تأثیر بسیار زیاد کشور چین روی دولت‌های دیگر جهان است، از این رو کمی بعد از اعلام ممنوعیت چین، در کشورهایی مثل ترکیه و هند هم زمزمه‌هایی برای اعمال ممنوعیت کریپتویی ایجاد شد.

مشکل اصلی استخراج ارز دیجیتال، انتشار گازهای گلخانه ای که آثاری مخرب روی کره زمین دارند و همچنین مصرف زیاد منابع انرژی توسط دستگاه‌های ماینر است. در حال حاضر، کمتر از یک سوم از انرژی الکتریکی جهان، از طریق منابع تجدیدپذیر به دست می‌آید. اگر این سهم به ارزهای دیجیتال و استخراج آن‌ها تخصیص یابد، احتمال بروز نشانه‌هایی از ثبات وجود خواهد داشت.

بعد از اینکه چین فعالیت‌های کریپتویی در این کشور را ممنوع اعلام کرد، طولی نکشید که آمریکا کشور برتر در استخراج ارز دیجیتال شد و بعد از آن روسیه و چند کشور دیگر هم فعالیت‌های خود را گسترش دادند. این نشان دهنده تمایل کشورهای مختلف برای تبدیل شدن به قدرت اول جهان در صنعت کریپتو است. ایالات متحده در این بین، از فرصت پیش آمده و حذف رقیب جدی خود استفاده کرد و به کانون اصلی استخراج ارز دیجیتال تبدیل شد. در آسیا هم قزاقستان و مالزی تلاش زیادی برای افزایش فعالیت‌های کریپتویی می‌کنند. آلمان و ایرلند در اروپا و ایران در خاورمیانه هم جزو کشورهای برتر دیگر در حوزه استخراج رمزارز هستند.

یافتن راهی جایگزین برای تکنولوژی استخراج ارز دیجیتال می‌تواند به زنده ماندن این صنعت کمک کند. اما در وضعیت کنونی، در حال تماشای مرگ صنعتی هستیم که مدتی به خاطر مسائل تغییر آب و هوا و افزایش محبوبیت و گسترش کریپتو، توجهات زیادی را به خود جلب کرده بود. درست است که آمریکا در حال حاضر با تمام توان خود مشغول استخراج ارز دیجیتال است ولی طولی نخواهد کشید که جامعه کریپتویی این کشور هم به دنبال پروژه‌های دوستدار محیط زیست بروند. بنابراین با وجود گسترش روزافزون کریپتو و جنگ برخی از دولت‌ها با آن، تا زمانی که یک راه جایگزین بهتر و سبزتر پیدا نشده، نمی‌توان از آینده این صنعت مطمئن بود.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments