ورود رمزارزها به بورس! بانک مرکزی باید بسترسازی کند

زمان مطالعه: 3 دقیقه

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره احتمال قانونی شدن معاملات رمزارزها در بورس گفت:

اکنون رمزارزها از هیچ جایگاهی در بازار سرمایه برخوردار نیستند، اما اگر روزی بانک مرکزی اقدام به ایجاد محیط قانونی برای آنها کند، در آن زمان تدابیری جهت ابزارسازی رمزارزها اتخاذ می‌کنیم.

محمدعلی دهقان دهنوی، روز چهارشنبه ۲۰ مرداد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که «تا چند سال گذشته صحبت‌هایی از احتمال انجام معاملات رمزارزها در بورس کالا مطرح بود، آیا اکنون امکان ورود ارزهای دیجیتال یا رمزارزها در بورس کالا فراهم است یا خیر؟»، گفت:

این اقدام هیچ‌گاه در دستور کار سازمان بورس نبوده است.

وی با اشاره به این‌که رمزارزها از تکنولوژی بلاکچین یا دیگر تکنولوژی‌ها استفاده می‌کنند، افزود:

این تکنولوژی در بسیاری از دیگر بازارها قابل‌ استفاده است و ما هیچ مانعی برای استفاده از این تکنولوژی نداریم.

دهقان دهنوی با بیان این‌که به دلیل استفاده رمزارزها از ارز در واقع به نوعی صحبت از پول به میان است، به همین دلیل باید به طور حتم مقرراتی برای آن در کشور مشخص گردد، گفت:

ظرفیت قانونی رمزارزها در کشور فقط در مرحله استخراج است. رمزارز نوعی کالا است که در اختیار وزارت صنعت قرار دارد و مجوز می‌دهد تا عده‌ای آن را استخراج کنند. فعالیت رمزارز تا این قسمت قانونی است و ما مشکلی با آن نداریم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به این‌که تعیین مقررات رمزارزی که استخراج می‌شود و در دست مردم قرار می‌گیرد، بر عهده بانک مرکزی است، گفت:

این بانک تاکنون هیچ دستورالعملی را راجع به رمزارزها ابلاغ نکرده و آن را به رسمیت نشناخته است. ارزی که در کشور به رسمیت شناخته نشده باشد و بانک مرکزی قواعد و دستورالعملی برای آن مشخص نکرده است، به هیچ عنوان نمی‌تواند جایگاهی را در بازار سرمایه پیدا کند.

دهقان دهنوی گفت:

اگر روزی بانک مرکزی به موضوع رمزارزها بپردازد و محیط قانونی برای آن ایجاد کند، در آن زمان تدابیری را برای ابزارسازی رمزارزها اتخاذ می‌کنیم، اما این اقدام لزوما به معنای استقبال ما از معاملات رمزارزها در بازار سرمایه نیست.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به این‌که ماهیت رمزارز در دنیا شناخته شده و از قوانین مشخصی برخوردار نیست، اظهار داشت:

گاهی ریسک شدید ریزش برای آن به وجود آمده است و عده‌ای را مالباخته کرده است.

وی به مقایسه سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه و رمزارزها نیز پرداخت و گفت:

ریزش سهام افراد در بازار سرمایه باعث خدشه شراکت فرد در آن شرکت نمی‌شود، تعداد سهام فرد در آن شرکت ثابت می‌ماند و ضرر و زیان ایجادشده در آینده جبران خواهد شد. اما در رمزارزها اگر قیمت‌ها با ریزش همراه شود، دیگر هیچ عینیتی وجود ندارد که فرد بخواهد نسبت به آن مدعی باشد. چنین مسایل و وجود ریسک‌هایی در رمزارزها، سازمان بورس را محتاط کرده است.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رأی
Inline Feedbacks
View all comments

اینترنت جهانی رو قطع نکنید وارد کردن رمز ارز به عرصه بانکداری پیشکش