استقبال وزیر اقتصاد از فناوری ارزهای دیجیتال!
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت:
استفاده از فناوریهای نوین در زمینه پول دیجیتال و قراردادهای هوشمند در تعامل با بانک مرکزی میتواند امکان بینظیری برای شفافیت ایجاد کند.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در سی و یکمین همایش بانکداری اسلامی و در محور دوم سخنان خود تحت عنوان «حکمرانی شرکتی در بانکها و مسأله نظارت» اظهار داشت:
در این زمینه دو سؤال قابل طرح است؛ یکی آنکه اگر منافع بانکها اقتضا نکند که وارد تأمین مالی تولید بشوند، چه مسئولیتی متوجه آنها است؟ و دوم آنکه نهاد ناظر چه زمانی متوجه تصمیمات بانکها در خصوص نحوه تخصیص اعتبارات می شود؟
خاندوزی در ادامه گفت:
قاعدهگذاری و اجرای قواعد حکمرانی شرکتی از برنامههای محوری ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی است و خوشبختانه در حال حاضر لایحهای برای این منظور در وزارتخانه تهیه شده است که با قوت بیشتر پیگیری خواهد شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود:
مسأله نظارت ابعاد بسیاری دارد که مجال آن نیست در اینجا به آنها بپردازم و صرفاً میخواهم به دو نکته اساسی اشاره کنم. یکی اینکه مقام ناظر و سیاستگذار نباید واحد باشد، وگرنه امکان نظارت مؤثر فراهم نمیآید. در این شرایط باید به این سمت پیش برویم که سیاستگذار برای تعقیب اهداف خود سیاستهایی را اتخاذ کند و مقام ناظر، از اجرای درست آنها حصول اطمینان کند. این موضوع را باید در قالب لایحه قانون بانک مرکزی تعقیب کنیم.
خاندوزی ادامه داد:
نکته دوم اینکه فناوریهای نوین نظیر زنجیره بلوک، قراردادهای هوشمند و پول دیجیتال بانک مرکزی، امروز امکانی را فراهم میکنند که هم مدیران بانک در لحظه متوجه شوند در سراسر نقاط کشور ترازنامه آنها چگونه در حال تغییر است و هم کنترل بانک مرکزی بر جریان وجوه مالی را افزایش میدهد و این امکان بینظیری را برای شفافیت، مبارزه با پولشویی، فرار مالیاتی و نظایر آن ایجاد میکند.
وی ابراز امیدواری کرد که در تعامل با بانک مرکزی بتوانیم این برنامهها را با قوت پیش ببریم.
دیدگاه خود را ثبت کنید