تحریم‌های داخلی همچنان دست‌وپاگیر ارزهای دیجیتال!

زمان مطالعه: 2 دقیقه

خردادماه سال جاری بود که با دستور حسن روحانی، رئیس‌جمهور وقت کشور، استخراج رمزارز تا پایان شهریور ممنوع و غیرقانونی اعلام شد. در ابتدای مهرماه، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران اعلام کرد که استخراج‌کنندگان مجاز رمزارز می‌توانند فعالیت خود را از سر بگیرند. با وجود این اعلام رسمی، ظاهراً صنعتگران صنعت استخراج موفق به دریافت مجوز رسمی برای کار خود نشده‌اند.

به گزارش خبرگزاری گسترش نیوز، عرفان محمودی، رئیس کارگروه استخراج کمیسیون بلاکچین و رمزارز سازمان صنفی رایانه کشور، در این‌باره می‌گوید:

با وجود نامه‌نگاری‌های متعدد، هنوز سامانه اخذ مجوز برای استخراج رمزارز باز نشده است. علی‌رغم مصاحبه‌های متعدد مسئولان وزارت نیرو مبنی بر آزادسازی فرآیند استخراج، این امر اجرایی نشده است. تعداد محدودی از مزارع استخراج که پروانه بهره‌برداری داشتند، استخراج را شروع کرده‌اند. از میان ۳ هزار جواز تأسیس، کمتر از ۱۰ مزرعه موفق شدند به صورت قانونی استخراج را شروع کنند.

محمودی اظهار داشت: «مابقی سرمایه‌گذاران تجهیزات خریدند، نیرو استخدام کردند و هزینه‌های زیادی را متقبل شدند، اما سامانه بهین‌یاب برای آنها باز نشده است. آبان ماه هم به نیمه رسیده است، اما سامانه هنوز باز نشده است.»

وی افزود: «نامه به رئیس‌جمهوری و وزرا برای رفع این مشکل ارسال شد، اما تا این لحظه پاسخی دریافت نکرده‌ایم. صنعتگران این صنعت جلسات مختلفی با نماینده‌های مجلس داشتند. متأسفانه اراده جدی برای رفع این تحریم داخلی وجود ندارد. در زمینه تحریم داخلی از آمریکا جلو زده‌ایم.»

محمودی تأکید کرد: «با توجه به شرایط تحریمی کشور، اگرچه از نظر سیاسیون راهکارهای مختلفی برای خروج از این شرایط هست، اما از نظر ما آسان‌ترین و در دسترس‌ترین راه برون‌رفت از تحریم‌ها، استفاده از ارزهای دیجیتال است. با این وجود، خودمان این صنعت را تحریم کرده‌ایم. ایران در سال‌های گذشته جز ۵ کشور اول استخراج ارز دیجیتال بود، اما با سیاست‌های غلط الان در میان ۱۰ کشور اول قرار گرفته‌ایم.»

وی با اشاره به رمزارز ملی بانک مرکزی هم گفت:

بلاکچین و کریپتوکارنسی یک اکوسیستم هست که تمامی بخش‌هایش در کنار هم کاربرد دارند. امکان ندارد تبادل تقویت شود، اما استخراج را تقویت نکنیم. در نهایت منجر به حذف هر دو حوزه خواهد شد. توسعه رمزارز ملی بدون تقویت سایر حوزه‌ها معنا ندارد.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments