عملکرد بهتر اتریوم در مقایسه با بیت کوین در نیمه اول سال جاری!

زمان مطالعه: 3 دقیقه

کوین بیس (Coinbase)، بزرگترین صرافی رمزارزی در ایالات متحده، با انتشار گزارشی جدید اعلام کرد که در نیمه اول سال جاری میلادی، عملکرد اتریوم (ETH) از لحاظ رشد قیمت و حجم معاملات از همه ارزهای دیجیتال دیگر، از جمله بیت کوین (BTC) بهتر بوده است.

بر اساس این گزارش، حجم معاملات اتریوم در شش ماهه اول سال ۲۰۲۱، با یک رشد ۱،۴۶۱ درصدی به ۱٫۴ تریلیون دلار رسیده است. این رقم برای مدت زمان مشابه در سال ۲۰۲۰، تنها ۹۲ میلیارد دلار بود.

در مقابل، در همان بازه زمانی، حجم معاملات بیت کوین تنها ۴۸۹ درصد افزایش یافته است. با این حال، حجم معاملات بیت کوین در نیمه اول سال جاری، همچنان تقریبا دو برابر حجم معاملات اتریوم بوده و معادل با ۲٫۱ تریلیون دلار بوده است.

از سوی دیگر، قیمت اتریوم نیز در سال جاری، رشد قابل‌توجهی را تجربه کرده است. به گزارش کوین بیس، ارزش آلت کوین برتر جهان طی ۱۲ ماه منتهی به ۳۰ ژوئن، ۸۹۵ درصد و در ۶ ماه منتهی به ۳۰ ژوئن، ۲۱۰ درصد افزایش یافته است.

اما چه چیزی باعث این رشد چشمگیر اتریوم در سال ۲۰۲۱ بوده است؟ کوین بیس به این سوال پاسخ می‌دهد: دیفای!

در گزارش کوین بیس آمده است: «افزایش استفاده از پروتکل‌های دیفای ساخته‌شده بر بستر اتریوم، تأیید اعتبار این شبکه به عنوان یک ابزار مالی جهانی و افزایش استفاده از این پلتفرم توسط توسعه‌دهندگان، از جمله عوامل اصلی رشد اتریوم بوده‌اند.»

دیفای یا امور مالی غیرمتمرکز، به پروژه‌هایی گفته می‌شود که هدف آنها ایجاد انقلاب در بخش مالی و جایگزینی با روش‌های سنتی استقراض، وام‌دهی و بانکداری است. این پروژه‌ها بسیار سودآور بوده و بیشتر آنها بر روی شبکه اتریوم ساخته شده‌اند.

بر اساس داده‌های منتشرشده توسط دیفای پالس (DeFi Pulse)، در حال حاضر حدود ۶۱٫۲ میلیارد دلار در اکوسیستم دیفای قفل شده است. بزرگترین پروژه حوزه دیفای، آوه (Aave) است که به عنوان یک پروتکل وام‌دهی برای ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند.

صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ (Uniswap) نیز یکی از پروژه‌های بسیار محبوب این بخش است که حدود ۵٫۵۸ میلیارد دلار در آن قفل شده و روزانه حدود ۲۹۵ میلیون دلار تراکنش توسط آن پردازش می‌شود.

علی‌رغم این‌که در دنیای دیفای می‌توان سود میلیارد دلاری کسب کرد، اما در عین حال، می‌توان میلیاردها دلار را نیز از دست داد؛ چراکه چارچوب نظارتی خاصی برای این پروتکل‌ها تعیین نشده و به همین دلیل، در برابر حملات هکری بسیار آسیب‌پذیرند.

به گزارش کوین بیس، افزایش علاقه به اتریوم و رشد این ارز دیجیتال، به این دلیل است که سرمایه‌گذاران سازمانی به دنبال سرمایه‌گذاری در بخش دیفای هستند: «در حالی که در سال ۲۰۲۰، حوزه دیفای بیشتر توسط سرمایه‌گذاران خرد هدایت می‌شد، در نیمه اول سال ۲۰۲۱، ما شاهد افزایش علاقه سرمایه‌گذاران بزرگ سازمانی به بخش دیفای بودیم.»

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

دیدگاه خود را ثبت کنید

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments